Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

O Άγιος Μητροπολίτης Αγ. Πετρούπολης Κιρίλ (Σμυρνόφ) είχε εντολή να μην τελέσει στα Θεοφάνεια καθαγιασμό υδάτων στο Νέβα ποταμό λόγο μολυσματικής ασθένειας. Την αθέτησε και τον τέλεσε.. Αυτή είναι η πίστη των αγίων!

 

O Άγιος Μητροπολίτης Κιρίλ (Σμυρνόφ),ως επίσκοπος, επικεφαλής της επισκοπής της Αγίας Πετρούπολης, στη Ρωσία έπρεπε να κάνει τον καθαγιασμό των υδάτων στο Νέβα ποταμό την ημέρα των Θεοφανίων. Αλλά εκείνη την εποχή υπήρχε επιδημία είτε της χολέρας, είτε κάποιας άλλης σοβαρής ασθένειας, και του δόθηκε εντολή να ευλογήσει το νερό όχι στο ποτάμι, αλλά σε κάποιο είδος δεξαμενής. Και όμως ο Μητροπολίτης Κιρίλ (Σμυρνόφ) δεν υπάκουσε πήγε και ευλόγησε το νερό στο ποτάμι και μοίρασε τον αγιασμό σε όλους κι ήπιε κι ο ίδιος. Γιατί το πίστευε ότι «η φύση είναι μια τέτοια μέρα αγιασμένη»,κι αν προσευχηθούμε με πίστη η Χάρη του Αγίου Πνεύματος κατέρχεται επί των υδάτων αφού ” καὶ πνεῦμα Θεοῦ ἐπεφέρετο ἐπάνω τοῦ ὕδατος” ,κι αγιάζονται όντως τα ύδατα. Κι αυτή η θεώρηση είναι ασυμβίβαστη με την ιδέα ότι όλοι θα μολυνθούν με χολέρα από αυτό το νερό κλπ.. .Αγιοκατατάχθηκε από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία το 2000.

Αυτή είναι η πίστη των Αγίων αυτή είναι η πίστη της Εκκλησίας σήμερα συζητούν σοβαρά αν η κοινή λαβίδα μολύνει αν το κοινό ποτήριο μολύνει ενώ ο Άγιος είχε την αυθεντική πίστη πως ως και τα ύδατα απολυμαίνει η αγιαστική χάρη. Αυτή η υποχόνδρια λογική του σημερινού μυγιάγγιχτου άπιστου -πιστού δεν έχει θέση στην Εκκλησία..Η Σωτηρία απαιτεί μεγάλο ρίσκο και δεν είναι για αδαείς…..γι αυτό μιλάμε για μυστήρια. Αν ως και πατριάρχες αποδείχθηκαν ακατήχητοι είναι σημείο των καιρών. Ο Θεός σε καλεί να διακινδυνεύσεις να ριψοκινδυνεύσεις ν΄ανοιχτείς στο Θεό να βγεις από την τροχιά της γης για να τον συναντήσεις……Το Ποτήριο είναι η κολυμβήθρα από το λουτρό αίματος από το βάπτισμα εν αίματι από το βάπτισμα Αίματος του Κυρίου.. Σεβασμός Αργείοι!!!
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου