Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ: ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ;

 


Κάποτε πριν 6-7 χρόνια ήρθε κάποιος Προσκυνητής στο ησυχαστήριο μου και προσπαθούσε να μάθει για το μέλλον των παιδιών του, αν θα περάσουν στο πανεπιστήμιο και αν θα γίνει καλά από την αρρώστια το τάδε πρόσωπο και λοιπά, γιατί όπως μου είπε είχε πάει κάπου σε άλλους γέροντες πού ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΣΑΝ (όπως μασάμε μία καραμέλα) τα πνευματικά αυτά χαρίσματα, που διαβάζουμε στους βίους των Αγίων Πατέρων, την Διόραση Προόραση και Προφητεία…. και είχε ακούσει διάφορες “ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ” δήθεν από “ΤΟΝ ΘΕΌΝ” και προφητείες και μάλιστα ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΈΣ.

Ήρθε λοιπόν και σε μένα και με ρωτούσε τα ίδια, (Δυστυχώς πολύς κόσμος έρχεται στο Άγιον Όρος για να μάθει για το μέλλον το δικό του, αν θα πάει καλά η επιχείρηση πού έχει… και εάν θα προοδεύσουν τα παιδιά του… κλπ.) Τον ρώτησα: Αδερφέ μου κάνεις χριστιανικά καθήκοντα? Προσεύχεσαι? Εκκλησιάζεσαι? Εξομολογείσαι? Μεταλαμβάνεις τα Αχραντα Μυστήρια? Και μου απάντησε ότι τίποτα από αυτά δεν κάνει.

Του είπα…. Λοιπόν Αδελφέ μου Όσες προοράσεις και διορασεις και προφητείες να ακούσεις από μένα οι οποίες πραγματικά θα μου αποκάλυπτε ο Θεός και θα γίνουν… Εάν ΔΕΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΊΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ τον εαυτό σου και δεν κάνεις πνευματική χριστιανή ζωή δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν σε τίποτα οι προφητείες μου, δεν πρόκειται να σώσεις την ψυχή σου. (Εγώ θα κινδυνεύσω στο να υπερηφανευτώ σαν προφήτης πλέον) και εσύ δεν σώζεσαι. Δεν σώζεις την ψυχή σου με τις όποιες προφητείες μου.
ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω ΤΗΣ ΖΩΉΣ ΜΑΣ ΑΔΕΡΦΟΙ ΜΟΥ είναι πως θα σώσουμε την ψυχή μας με ασφάλεια χωρίς να πλανηθούμε εκ δεξιών από το διάβολο. Δυστυχώς στο Άγιο Όρος (λιγότερο σήμερα, και παλαιότερα πολύ περισσότερο) , υπάρχουν πατέρες Αρετής, υπάρχουν και πολλοι πλανεμένοι. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Οπως και σέ ένα περιβόλι, υπάρχουν και άνθη, υπάρχουν και αγκάθια.

Αγαπητοι αδερφοι κάθε βράδυ, είναι καθήκον ο κάθε πιστου χριστιανού να προσεύχεται πριν κοιμηθεί, η εκκλησία έχει διορίσει την προσευχή του Απόδειπνου . Για αυτό πριν κοιμηθείτε είναι απαραίτητο να διαβάζετε την ακολουθία του αποδείπνου και μαζί να διαβάζετε και τους χαιρετισμούς της Παναγίας μας, παίρνετε μεγάλη δύναμη και μεγάλη βοήθεια. ΓΡΗΓΟΡΕΊΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΎΧΕΣΤΕ οι καιροί είναι δύσκολοι.

«Ἀσφάλιζε τοίνυν σεαυτόν, ἄνθρωπε.
Ἔχεις τὰ σημεῖα τοῦ Ἀντιχρίστου καὶ μὴ μόνο μνημόνευε τούτων,
ἀλλά καὶ ἀφθόνως πᾶσι μεταδίδου».
(Ἅγιος Κύριλλος Ἱεροσολύμων)

«Τούς καιρούς καταμάνθανε, Τόν ὑπέρ καιρόν προσδόκα».
(Ἅγιος Ἰγνάτιος)

Ιερομόναχος Γεράσιμος Αγιορείτης

Συνδεθείτε στην ομάδα “Φωνή εξ Αγίου Όρους” στο βάιμπερ.

triklopodia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου