Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

ἔπεσεν, ἔπεσε Βαβυλὼν ἡ μεγάλη.

 


Χαίρεται
 ΨΑΛΜΟΣ 72ος ὅτι ἰδοὺ οἱ μακρύνοντες ἑαυτοὺς ἀπὸ σοῦ ἀπολοῦνται,  ἐξωλόθρευσας πάντα τὸν πορνεύοντα ἀπὸ σοῦ.τὸν πορνεύοντα ἀπὸ σοῦ.
Η πορνεία δεν είναι απλά ένα σαρκικό αμάρτημα ,δεν είναι μία απλά μία σαρκική πτώση ,αλλά είναι κάτι βαθύτερο .
Η πορνεία είναι η βαθιά επιλογή του ανθρώπου να εγκαταλείψει το θέλημα του Θεού ,να εγκαταλείψει τον Θεό .
Οι  σκέψεις  ,τα λόγια και οι πράξεις  του ανθρώπου μετά ,είναι τα αποτελέσματα αυτής του της επιλογής ,να εγκαταλείψει τον Θεό 
Οι μακρύνοντες ἑαυτοὺς ἀπὸ τον Θεό ,μακριά από τον νόμο του ,χωρίς διάθεση για μετάνοια ,αυτοκαταστρέφονται  ἀπολοῦνται ,αυτοί είναι οι πορνεύοντες .
 
Σήμερα όμως έχουμε  φτάσει  να συγχέουμε τις έννοιες με τα αποτελέσματα .
 
Όταν  ξεπουλάω το σώμα σου ,για να βγάλω  χρήματα ,γιατί δεν μου φτάνει ο βασικός ,θέλω το πολύ και εύκολο κέρδος .Το κάνω για τα χρήματα και όχι για να ζήσω . 
Πείθω τον εαυτό μου και τους γύρω μου, ότι  το κάνω για να ζήσω ,αλλά είμαι πόρνος ,πορνεύω μακριά από το θέλημα του .
Είμαι έξω από το θέλημα του Θεού ,πορνεύω και αν δεν μετανοήσω θα αυτοκαταστραφώ .
Όταν ο Θεός μου δίνει την δυνατότητα της τεκνογονίας και εγώ την χρησιμοποιώ  για ηδονή ,είμαι πόρνος ,πορνεύω.
Όταν ο Θεός μου δίνει την δυνατότητα για να σβήνω το πάθος μου ,την αδυναμία μου , μέσα στο προσωρινό σχήμα του γάμου ,
Με ευλογεί ,να έχω μία γυναίκα και αυτή εμένα ,έως ότου με τα χρόνια να μετατραπώ από σάρκα σε πνεύμα και εγώ γίνομαι όλο και περισσότερο σάρκα, πορνεύω .
Όταν κάνω παιδιά και εγγόνια και νομίζω πως ανδρισμός είναι να κυνηγάς την ηδονή της σάρκας ,είμαι πόρνος ,πορνεύω ,είμαι προς ἐξωλόθρευση ,δεν αξίζει να ζώ ,αν δεν μετανοήσω .
 
Η πορνεία 
Η πορνεία είναι η κατάσταση της πτώσης  ,που οἱ μακρύνοντες ἑαυτοὺς ἀπὸ σοῦ ἀπολοῦνται.
 
Η μοιχεία 
είναι  η ολοκληρωτική  αποκοπή από το θέλημα του Θεού ,είναι ο αντίθετος δρόμος από αυτόν του Θεού .
Θέλει πολύ αγώνα ,μεγαλύτερο από αυτόν της πορνείας ,για να έλθει σε μετάνοια η ψυχή να επιστρέψει να νικήσει τα πάθη ,που έχουν καταλάβει το σώμα ,την σάρκα .
Το παράδειγμα του Βασιλιά και προφήτη Δαυίδ ,μας υποδεικνύει τι αγώνα θέλει για να επανέλθει μια ψυχή όταν αποκοπεί από τον Θεό .
 
Το ανήθικο ήθος .
 
Η δυτικοευρωπαϊκή κουλτούρα εισήγαγε την ελευθερία των ηθών , έκρυψε τις ολέθριες επιπτώσεις  στην ψυχή ,ειδικά ενός Ορθοδόξου λαού . 
Οι επιπτώσεις όλου αυτού του δυτικοευρωπαϊκού  ηθικού οχετού ,που εκπέμπεται από παντού ελευθερά πλέον ,είναι ορατές στις ειδήσεις , 
Μην τραβάτε τα μαλλιά σας με τους άλλους  ,όλοι είμαστε  πορνεύοντες ,ανήθικοι  μακρύνοντες ἑαυτοὺς ἀπὸ του Θεού ,ευρωπαίοι  .
Κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας, αν βλέπουμε τα χάλια των άλλων , κρύβονται τα δικά μας 
 
Η πόρνη Βαβυλώνα όσο εμείς κοιμόμασταν,
 
έβαζε την ουρά και τα κερατά της στις ταράτσες , προωθούσε σιγά  σιγά . κάποτε τις μεταμεσονύχτιες ώρες το πορνό  ,τα ελευθερά ήθη και σχέσεις  ,με σκοπό την διαφθορά της τότε νεολαίας. 
Η τότε νεολαία τώρα είμαστε  οικογενειάρχες ,παππούδες ,γιαγιάδες ,πόρνοι,  μοιχοί , με σωρεία εκτρώσεων στην πλάτη ,διεφθαρμένοι ηθικά ,να γράφουν τα αίσχη μας οι εφημερίδες .
Συνεχίζει να  προωθεί  πλέον άγρια ,χωρίς φραγμούς το ΗΘΟΣ που οδηγεί στην πορνεία  ,στην μοιχεία χωρίς ιερά και όσια ,χωρίς ηθικούς  φραγμούς .
Ομόφυλα ζευγάρια στα σίριαλ, ελευθερά gay pride ,καμαρώνουμε πλέον  για  την ανηθικότητα τους  ,το ήθος της νέας εποχής ,που μας οδηγεί στην πορνεία 
Το σχέδιο της πόρνης .
 
πάντα τὰ ἔθνη, καὶ οἱ βασιλεῖς τῆς γῆς μετ᾿ αὐτῆς ἐπόρνευσαν
 
Έβαλε ο διάβολος  με την πόρνη Βαβυλώνα δύση ,τα κέρατα του στις ταράτσες , έβαλε το βρωμερό  ΗΘΟΣ του στα σπίτια μας  
 Μας έκανε πόρνους ,μοιχούς , διαζευγμένους ,διαλυμένους ,να κυνηγάμε την ηδονή ,τσόντες του παλιού καλού αγνού μας εαυτού  Τώρα  γελάει  με τα χάλια μας ,γελάει  που είμαστε  κρεμασμένοι στα μανταλάκια 
ξεφτιλισμένοι ,περίγελος αυτών που μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση , των φίλων μας των ευρωπαίων 
Η  παλιά ερωμένη πόρνη μας , η πόρνη Βαβυλώνα ,τώρα  χαίρεται με τα χάλια μας ,αυτό ήθελε από την αρχή ,να μας διαλύσει ,να μας οδηγήσει μακριά από τον Θεό μας , στην πορνεία ,στην μοιχεία ,στην καταστροφή .
 
Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά , 
 
Ο Ρωμιός έχει κάτι που δεν το έχει η πόρνη Βαβυλώνα και το τρέμει . 
Έχει  βαπτιστεί ,έχει μυρωθεί  ,έχει ένα κρυφό ανίκητο όπλο  , που δεν το εχει χρησιμοποιήσει ακόμα .
Ένα όπλο που λύνει όλα τα δεσμά ,από κάθε πορνεία, από κάθε μοιχεία ,που απελευθερώνει  από κάθε πόρνη ,ανήθικη  επιστρέφει την ψυχή από κάθε αποστασία από τον Θεό  .
Όταν έλθει η ώρα , θα μας σκουντήσει ο Θεός θα επιστρέψουμε και θα χρησιμοποιήσουμε το  Ιερό όπλο της ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ της  εξομολόγησης στον ιερέα της ενορίας μας , το ιερό μυστήριο του ευχελαίου θα μας συντηρεί καθαρούς ,δυνατούς , θα  θέλουμε να μάθουμε για τον σωτήρα Χριστό .που μας πήρε  από τα χέρια της πόρνης .
 
Αυτά είναι Μυστήρια που η πόρνη Βαβυλώνα  τρέμει ,φοβάται ,αυτά θέλει να σβήσει ,να εξαφανίσει ,για αυτό κυνηγάει την Ορθοδοξία .
 
Μὴ συγκοινωνήσητε ταῖς ἁμαρτίαις αὐτῆς, καὶ ἵνα ἐκ τῶν πληγῶν αὐτῆς μὴ λάβητε·
Το σχέδιο της πόρνης εξυφαίνεται δεκαετίες ,μας ποτίζει με το ήθος της ,την βρωμιά της ,αλλά στη καρδιά του Ρωμιού δεν μπαίνει ,το σωμα μας το καταβρώμισε ..
Είμαστε ακόμα υπό της  εξουσία της ,μας κερνάει με το ήθος της και εμείς συγκοινωνούμε ταῖς ἁμαρτίαις αὐτῆς με αποτέλεσμα ἐκ τῶν πληγῶν αὐτῆς μὴ λαμβάνουμε .
 
Η πορνεία είναι η απομάκρυνση από το Θέλημα του Θεού ,η μοιχεία είναι η ολοκληρωτική αποκοπή.
 
Η δική μας απροσεξία ,άγνοια , αδιαφορία ,μας έριξε στην σαγήνη του ευρώ ,της πόρνης Βαβυλώνας .
 
Τώρα μας ξεσκίζει τις σάρκες και πίνει το αίμα μας ,με χρέη  δις ,όπως ήθελε από την αρχή ,χαίρεται ,γελά ειρωνικά με την φαινομενική καταστροφή μας .
Έτσι όμως  προετοιμάζει την καταστροφή της ,την πτώση της …
 
 
Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου
 
 
Καλή φώτιση και αρχή μετανοίας 
 
Γ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου