Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Καταπέλτης ο Αμβρόσιος: Κατάφωρη αδικία η απομάκρυνση του παπα-Δημήτρη από τους Αγίους Ισιδώρους.

ΠΡΩΗΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: «Καταδίκη και επιβολή ποινής άνευ ανακρίσεων συνιστά μίαν κατάφωρον αδικίαν εις βάρος ενός ευσεβεστάτου λειτουργού του Υψίστου» υποστηρίζει ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος σε επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τασσόμενος στο πλευρό του παπα-Δημήτρη Λουπασάκη των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό.

Ο ιερέας -γνωστός για τις ακραία μισαλλόδοξες, ρατσιστικές και φιλοχρυσαυγίτικες δηλώσεις του- ο οποίος μάλιστα έχει καθίσει στο σκαμνί της Δικαιοσύνης έχοντας έρθει αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της δημόσιας υποκίνησης σε ρατσιστική βία η μίσος, κάνει λόγο στην επιστολή του για «αγανάκτηση που εκφράζουν εν χορώ οι πιστοί», ενώ μιλά για την «πολυπόθητον θεραπείαν» την οποίαν προσδοκούν πολλοί από όσους επισκέπτονται τον ναό των Αγίων Ισιδώρων.

«Είχον την ευκαιρίαν μέχρι σήμερον να μεταβώ εις τους Αγίους Ισιδώρους τρις ως προσκυνητής, οπότε εθαύμασα όχι μόνον την σεμνότητα, την ευσέβειαν και την ταπείνωσιν του εκλεκτού αυτού Εφημερίου, αλλά και τα αμέτρητα πλήθη των ευσεβών χριστιανών-προσκυνητών» αναφέρει.

«Σας παρακαλώ, όπως ανακαλέσητε την Υμετέραν Εντολήν περί της αμέσου απομακρύνσεως του π. Δημητρίου εκ του Ιερού Ναού των Αγίων Ισιδώρων, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα προς δόξαν Κυρίου» συνεχίζει ο μητροπολίτης στην επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, καλώντας τον να πάρει πίσω την εντολή για απομάκρυνση του ιερέα από τον Ιερό Ναών των Αγίων Ισιδώρων.

Η επιστολή του Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιου:
Επιτρέψατέ μοι να Σας οχλήσω, προκειμένου να Σας υποβάλω μίαν θερμοτάτην προσωπικήν παράκλησιν.

Μεγάλον σκανδαλισμόν εις τας συνειδήσεις των πιστών της Εκκλησίας τέκνων έχει προκαλέσει η είδησις, ότι εκ μέρους Υμών εδόθη εντολή εις τον Αίδεσιμώτατον π. Δημήτριον Λουπασάκην, Εφημέριον του Ιερού Ναού των Αγίων Ισιδώρων, όπως εντός πέντε (5) ημερών απομακρυνθή από τον Λυκαβηττόν, εγκατασταθή δε εφ’ εξής κάπου εις την Βάρην της Αττικής.

Ένα πλήθος πιστών τηλεφωνικώς έχει εκφράσει προς την ημετέραν Ελαχιστότητα την αγανάκτησιν της ψυχής των διά την απόφασιν ταύτην, η οποία, κατά την άποψίν των, δεν πλήττει τον διωκόμενον Εφημέριον, αλλά τα αμέτρητα πλήθη των ευσεβών Χριστιανών, οι οποίοι καταφεύγουν καθημερινώς εις τον Λυκαβηττόν, προκειμένου να λατρεύσουν τον Κύριον, να εύρουν παρηγορίαν, να αυξήσουν την προς τον αληθινόν Θεόν πίστιν των και, τέλος, πολλοί, πάσχοντες από σωματικήν τινά ασθένειαν, να εύρουν την πολυπόθητον θεραπείαν των!

Είχον την ευκαιρίαν μέχρι σήμερον να μεταβώ εις τους Αγίους Ίσιδώρους τρεις ως προσκυνητής, οπότε εθαύμασα όχι μόνον την σεμνότητα, την ευσέβειαν και την ταπείνωσιν του εκλεκτού αυτού Εφημερίου, αλλά και τα αμέτρητα πλήθη των ευσεβών χριστιανών-προσκυνητών!

Όθεν, μεταφέρων προς Υμάς την θερμοτάτην ικεσίαν ενός πλήθους ευσεβών τέκνων της Μητρός Εκκλησίας, εις την οποίαν προσθέτω και την ημετέραν προσωπικήν τοιαύτην: Σας παρακαλώ, όπως ανακαλέσητε την Υμετέραν Εντολήν περί της αμέσου απομακρύνσεως του π. Δημητρίου εκ του Ιερού Ναού των Αγίων Ισιδώρων, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα προς δόξαν Κυρίου! Δίκαιον θα ήτο, εάν υπάρχουν καταγγελίαι διά την διάπραξιν αδικημάτων εκ μέρους του, να διεξαχθή τακτική ανάκρισις εις βάρος του και, εάν διαπιστωθούν αδικήματα, να επιβληθούν αι αναγκαίαι κυρώσεις εκ μέρους του εκκλησιαστικού Δικαστηρίου! ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΗΣ ΑΝΕΥ ΑΝΑΚΡΙΣΕΩΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΙΑΝ ΚΑΤΑΦΩΡΟΝ ΑΔΙΚΙΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΕΝΟΣ ΕΥΣΕΒΕΣΤΑΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ!

Εν κατακλείδι επικαλούμαι την Υμετέραν κατανόησιν διά την παρενόχλησιν και διατελώ

Ελάχιστος εν Χριστώ Αδελφός,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο πρ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΣ:

Εις έκαστον των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων-Μελών της Δ.Ι.Σ.της 166ης Συνοδικής περιόδου.

ekklisiaonline.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου