Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Η πρώτη αντίδραση του ιερέα των Αγίων Ισιδώρων μετά τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου στην «Κ»

«Να είμαστε εδώ, να λειτουργούμε έτσι απλά, σεμνά και ταπεινά», δήλωσε ο παπα-Δημήτρης των Αγίων Ισιδώρων, μία ημέρα μετά τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στην «Κ», στην οποία ανέφερε πως έδωσε «προθεσμία πέντε ημερών» στον ιερέα για να μετακινηθεί σε μοναστήρι της Βάρης και πλέον «περιμένει απάντηση».

 













Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που αποφασίσει να παραμείνει στους Αγίους Ισιδώρους, «θα γίνει ό,τι λένε οι κανόνες της Εκκλησίας και ό,τι λένε οι νόμοι του κράτους».

Η τοποθέτηση του ιερέα.

Μετά την τελευταία λειτουργία, ο πατήρ Δημήτριος είπε τα εξής: «Ο θεός να είναι μαζί μας, πάντα μαζί στους Αγίους Ισιδώρους στο λόφο του Λυκαβηττού. Εδώ όλη η παρέα μαζί τελούμε τις θείες λειτουργίες. Η χάρη και η ευλογία του Θεού να σας δίνουν πάντοτε υγεία και εμείς να είμαστε εδώ να λειτουργούμε έτσι απλά, σεμνά και ταπεινά, όπως σήμερα και όπως 22 χρόνια εδώ στους Αγίους Ισιδώρους.

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την αγάπη, τη στήριξη, την καλοσύνη και τις ευχές σας (….). Διαβάζοντας τα μηνύματά σας, τα οποία είναι χιλιάδες εκατοντάδες, σας ευχαριστώ που προσεύχεστε για μένα και όλους εμάς.

Ενα τεράστιο μεγάλο «ευχαριστώ» και μια τεράστια μεγάλη «συγγνώμη». Ο θεός να σας έχει πάντοτε καλά και να σας δίνει υγεία και χαρά στις οικογένειες και τα παιδιά σας».

Η δήλωση Ιερώνυμου στην «Κ»

Σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε στην «Κ» για τον ιερέα των Αγίων Ισιδώρων: «Φαίνεται ότι πείστηκαν να φύγουν, θα τους δώσω ένα μοναστήρι παλιό στη Βάρη που θα γίνει κανονικό μοναστήρι, με νόμο, παρακολούθηση κ.λπ. Θα έχουν κανόνες, θα πειθαρχούν κάπου. Τους έδωσα περιθώριο λίγων ημερών και περιμένω σε πέντε μέρες απάντηση. Αν πουν ότι δέχονται, θα το παρακολουθήσουμε. Αν πουν «μένουμε εδώ», θα γίνει ό,τι λένε οι κανόνες της Εκκλησίας και ό,τι λένε οι νόμοι του κράτους.

Αν πάνε σε νόμιμο μοναστήρι και πάνε οι αφελείς, είναι υπόλογοι οι ίδιοι, αλλά θα είναι κάτι που ελέγχεται, ενώ τώρα δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Δεν επιτρέπεται η εργαλειοποίηση του σταυρού. Θα μπει σε μια προθήκη στη μονή που θα πάνε και όποιος θέλει μπορεί να προσκυνάει»

kathimerini.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου