Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Με τιμές Αρχηγού Κράτους η υποδοχή της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά στις 5 Νοεμβρίου.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πειραιώς θα παραμένει ανοικτός επί 24ώρου και καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το θεομητορικό κειμήλιο της Αγίας Ζώνης, το οποίο φυλάσσεται από αιώνων στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, θα εξέλθει από το Άγιον Όρος και θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 στον Ιερά Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς.

 

Η Αγία Ζώνη θα αφιχθεί στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022. Η υποδοχή θα παραγματοποιηθεί στην προβλήτα των πλοίων του Αργοσαρωνικού έναντι του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος.

Στις 11:00 θα γίνει η επίσημη υποδοχή της από τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Την Αγία Ζώνη θα κομίσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ, συνοδεία Βατοπαιδινών πατέρων.

Αξίζει να σημειώσουμε πως θα είναι η πρώτη φορά που η Αγία Ζώνη της Παναγίας εξέρχεται από το Άγιον Όρος μετά την πανδημία του κοροναϊού. Σε κάθε έξοδό της, χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό, προσέρχονται για να λάβουν τη χάρη της Κυρίας Θεοτόκου, να εναποθέσουν πάνω της τους πόνους και τα βάσανα της ζωής τους και να αναζητήσουν την ελπίδα στις δύσκολες ημέρες που περνάει ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πειραιώς, προκειμένου οι πιστοί να έχουν την δυνατότητα να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Παναγίας, θα παραμένει ανοικτός επί 24ώρου και καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

Με τιμές Αρχηγού Κράτους η υποδοχή της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά στις 5 Νοεμβρίου 

vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου