Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Ραγδαίες εξελίξεις με τον Σταυρό και τον π. Δημήτριο στους ΑΓΙΟΥΣ ΙΣΙΔΩΡΟΥΣ- Στροφή Ιερώνυμου.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-Εντυπωσιακή δημόσια στροφή κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την περίπτωση των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού και τον π. Δημήτριο Λουπασάκη.











Ο Αρχιεπίσκοπος στη συνέντευξη που δίνει στην «Καθημερινή της Κυριακής» και στον Αλέξη Παπαχελά, αναφέρεται με αυστηρό τόνο στην περίπτωση των Αγίων Ισιδώρων και τον Δημήτριο Λουπασάκη, τονίζοντας πως επέλεξε να λειτουργήσει ως πατέρας με κατανόηση και όχι ως αυστηρός κριτής.

Ο Αρχιεπίσκοπος επισημαίνει πως το κείμενο του νυν Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου και τότε εκκλησιαστικού ανακριτή που είχε ορίσει τότε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος για να ερευνήσει την υπόθεση, «είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα».

Στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» τονίζει πως έχει δώσει διορία πέντε ημερών στον π. Δημήτριο Λουπασάκη και στους μοναχούς που τον ακολουθούν, να εγκατασταθούν σε ένα ίδρυμα, σε ένα νομικό εκκλησιαστικό πρόσωπο στην Βάρη.

Σχετικά με τον Σταυρό που χρησιμοποιεί ο π. Δημήτριος, ο Αρχιεπίσκοπος δηλώνει στη συνέντευξή του πως δεν θα του επιτραπεί να χρησιμοποιείται και πως θα τοποθετηθεί σε προθήκη για να «μην επιτρέπεται η εργαλειοποίησή του» και όποιος επιθυμεί θα τον προσκυνά.

vimaorthodoxias.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου