Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 8 το πρωί θα γίνει η επίσημη έπαρση της ελληνικής σημαίας στο μνημείο του Λευκού Πύργου με μέριμνα του Γ’ Σώματος Στρατού και του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Στις 11.30 θα τελεστεί επίσημη δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (1912), στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Για τις 6.30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί ο επίσημος εορτασμός της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της Επετείου Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης (1912) και του Έπους του ’40 στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Κοσμήτορας του ΑΠΘ Χαρά- Μυρτώ-Αγάπη Χαραλάμπους με τίτλο: «Το τόξο του χρόνου και το Έπος του 1940» ενώ θα ακολουθήσει μουσικό μέρος από τη Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ και το Χορωδιακό Εργαστήρι Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ.

Το βράδυ της Τετάρτης στις 8.30 θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση στο Φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί με κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπεία μαθητών στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού. Στις 11 θα γίνει η μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή και στις 12.30 η στέψη μνημείων, προτομών και ανδριάντων ηρώων από αντιπροσωπείες μαθητών.

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, στις 10.30 το πρωί, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού και στις 11 θα παραστεί στην παρέλαση που θα γίνει στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.