Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Σημερινή Εμφάνιση του Αγίου Δημητριανού επισκόπου Κυθρέας/ Χύτρων Κύπρου ανήμερα της γιορτής του και της Παναγιάς της Ακάθιστης πάνω από την Κύπρο! (επί του πνευματικού πιεστηρίου).

 

Εμφάνιση του Αγίου Δημητριανού Επισκόπου Κυθρέας/ Χύτρων Κύπρου ανήμερα της γιορτής του και της Παναγιάς πάνω από την Κύπρο σε όραμα. Η περιοχή Κυθρέας είναι στην περιφέρεια Λευκωσίας στα κατεχόμενα σήμερα.

Σε μια κρίσιμη περίοδο…

(επί του πνευματικού πιεστηρίου)

…….

Είχε την αίσθηση ότι ήταν ο γιος ενός γνωστού του βαριά ασθενή που θα τον πήγαινε σέ μια εκκλησία. Καθόντουσαν σε κάτι σαν καφέ. Σηκώθηκαν, αριστερά του πριν φτάσουν στο ναό βλέπει ένα άλλο κτίριο που έμοιαζε με ναό αλλά τα εξωτερικά του σύμβολα παρέπεμπαν αλλού μάλλον του είχε γίνει αλλαγή χρήσης ναού. Φτάνοντας σε μια μικρή ταπεινή ορθόδοξη εκκλησία έχει την βεβαιότητα ότι είναι του Αγίου Δημητριανού ή του το είπε ο συνοδοιπόρος του. Πέφτει κάτω κι αρχινάει τις μετάνοιες προσπίπτει κανονικά και λέει απανωτά ”συγχώρα με άγιε, συγχώρα με άγιε, συγχώρα με άγιε” με βαθιά συναίσθηση κι έχοντας βουρκώσει από τη συγκίνηση..

Στη συνέχεια βλέπει έναν σβέλτο τύπο με γρήγορο βάδισμα αρκετά όμως κοντό που προηγείται πάει μπροστά. Στα δεξιά του είναι μια γνωστή του που απορρίπτει όλους τους άνδρες ως κοντούς κι έχει ξεμείνει…. ”Αυτός είναι ο άντρας της τάδε” ακούει. Καλά πως θα τον κυκλοφορεί αυτός είναι τόσο κοντός πως θα τον βγάζει έξω.. είχε την αίσθηση ότι αυτή η φιγούρα ήταν ο άγιος που δανείστηκε αυτό το ανάστημα για να δείξει το αμάρτημα της γνωστής του που έχει πάρει τον αμανέ ψηλά και απορρίπτει τους ανθρώπους με βάση εξωτερικά και μόνο χαρακτηριστικά…

Στη συνέχεια βλέπει ένα χέρι σαν αυτά που κάνουν τάματα όσοι πάσχουν σε κάποιο μέλος.. αλλά σε πολύ μεγαλύτερες διστάσεις από το αφιέρωμα.. Μετά σε μια γωνιά είναι ένας μοναχός ηλικιωμένος και μαζεμένος σκεπασμένος με κουκούλι δεν διακρίνει τα χαρακτηριστικά του λέει λόγιες προσευχές καθιστός προσεύχεται φωναχτά. Διακρίνει το χέρι του από τον καρπό και κάτω το δεξί του χέρι είναι πάλλευκο ασυνήθιστα λευκό σαν να μην κυκλοφορεί αίμα στις φλέβες του.. Κατάλαβε ότι ο άγιος αυτός είναι για τους έχοντες θέμα με το χέρι τους ενώ από το πρώτο σκέλος ότι είναι οικογενειακός σύμβουλος και σύμβουλος σχέσεων αφού νοιάζεται και δίνει κατευθύνσεις και ερμηνεύει καταστάσεις συναισθηματικές ως διακριτικός πνευματικός. Και είναι λογικό γιατί στην πρώτη φάση της ζωής του υπήρξε έγγαμος για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αφού η κόρη που παντρεύθηκε σε πολύ νεαρά ηλικία απεβίωσε κι από τότε ασκήτεψε και όχι μόνο ασκήτεψε αλλά έφτασε να γίνει και επίσκοπος.. 15αρης παντρεύθηκε..

Η ΠΑΝΑΓΙΑ

Είναι τώρα σ΄ένα ξέφωτο… και πάνω από το θόλο της εκκλησίας ανοίγεται ο ουρανός σε θόλο και πάλι και εμφανίζεται η Παναγία στο στερέωμα όρθια Ακάθιστη ολόσωμη δίχως το Πανάγιο Βρέφος σε μια αυστηρή ακινησία. Χαρακτηριστικά έντονα μελαχρινά και ενδύματα τα συνήθη που απεικονίζεται. Είναι όπως απεικονίζεται στην κόγχη. Πάνω της φαίνεται να κλείνει ο θόλος του ουρανού σαν αψίδα θριάμβου ή φωτοστέφανο ή ημισφαίριο στερεώματος. Και μετά αλλάζει η μορφή της και πάλι στον ουρανό πελώρια και όρθια Ακάθιστη η σιλουέτα της Δέσποινας δεσπόζει η των ουρανών Υψηλοτέρα…

Όμως αυτή τη φορά είναι πιο αγέρωχη σαν πολεμίστρια με ευθυτενή φιγούρα με παράστημα στρατιωτικό θα έλεγε κανείς και φέρει στην Πανάχραντη κεφαλή της κάτι σαν κράνος ιδιόρρυθμο που έχει κέρας ευθύβολο και κατακόρυφο που όπως τείνει προς τα ύψη γυρίζει στην ακμή του.. Η Υπέρμαχος Στρατηγός………η Ακάθιστη η Νικοποιός

‘καὶ ἀνυψώσας τὸ κέρας ἡμῶν” ”ὕψωσον κέρας Χριστιανῶν Ὀρθοδόξων”

Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε και Χαίρε Νίκη Ανίκητε  ”ὁλονύκτιον τὸν ὕμνον καὶ ἀκάθιστον

Τον ρωτάει κάποιος που είναι μαζί του

καλά αυτή είναι η Παναγία;

Ναι η Παναγία είναι, εμφανίζεται έτσι στο διφορούμενο για μην επαίρεται κάποιος που την βλέπει..απαντάει αυτός..

πάντως καλού κακού ας κάνουμε καμιά πρόβα στο ”Υπερμάχω..”

Στη συνέχεια περιηγείται σε αγροτικό δρόμο και του εμφανίζονται 4 μορφές με ενδύματα σαν ιερατικά.. μάρτυρες;

Όταν έψαξε αργότερα σήμερα να βρει στοιχεία για τον Άγιο Δημητριανό είδε ότι ήταν Κύπριος και ότι γιορτάζει σήμερα την 6η Νοεμβρίου εκάστου έτους….. η φανέρωση του τόσου ταπεινού Αγίου έγινε ξημερώνοντας της πανηγύρεως του μέσα στη νύχτα.

Διετέλεσε ηγούμενος της Μονής του Αγίου Αντωνίου, όπου παρέμεινε συνολικά σαράντα χρόνια. Και μετέπειτα επίσκοπος Χύτρων 25 χρόνια.

Ο ιερός ναός Αγίου Δημητριανού στην κατεχόμενη Λάπηθο

Η Παναγία ουσιαστικά και με βάση κι αυτό το δεδομένο εμφανίστηκε πάνω από την Κύπρο.

Η Παναγιά δεν εγκατέλειψε τα Κατεχόμενα όπως ο Άγιος Δημητριανός αν και 80ούτης ακολούθησε το αιχμαλωτισθέν από Άραβες επιδρομείς ποίμνιο του που το οδήγησαν αρχές 10ου αι. μ. Χ στη σημερινή Βαγδάτη. Το 911-912 αιχμαλωτίστηκε από τον Έλληνα εξωμότη ναύαρχο Δαμιανό που είχε καταγωγή την Ταρσό της Κιλικίας, και οδηγήθηκε στον Αββασίδη Χαλίφη της Βαγδάτης. Ακολούθησε εκουσίως την αιχμαλωσία-εξορία για το ποίμνιο του όπως μας εξηγεί ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος σε σχετική του ομιλία από αγωνία να μην αλλαξοπιστήσουν και χάσουν τις ψυχές τους. Και κατόρθωσε αυτός ένας υπερήλικας να τους επιστρέψει πίσω στην Κύπρο όλους σώους κι αβλαβείς μετά από 3 χρόνια. Αυτός ήταν άγιος για τους αγνοουμένους και ακόμα για όσους επιζήσαντες υπάρχουν όπου είναι. Άλλος Άη Γιώργης των αιχμαλώτων ελευθερωτής..

Καμιά λειτουργία δεν πάει χαμένη….

Άγιος Δημητριανός Επίσκοπος Χύτρων. Νωπογραφία στον Ιερό Ναό Χριστού Αντιφωνητού, Καλογραία Κερύνειας.

Τα νοερά ταξίδια της ”Ορθοδοξίας travel” των πνευματικών αερογραμμών είναι πολύ ενδιαφέροντα και πολύ διδακτικά κι αποκαλυπτικά . Ο νοερός Προσκυνηματικός τουρισμός ανθεί στις μέρες μας.

Η Ορθοδοξία Ζει ο Κύριος μας Ζει η Υπέρμαχος Στρατηγός Δέσποινα με αγάπη θα φέρει το ποθούμενο..Υπέρμαχος πραγματικά..

Ως στρατηγός έχει το δικό της σχέδιο επί του πεδίου..

Η Παναγιά σκέπει την Κύπρο και δεν εγκαταλείπει τα Κατεχόμενα

Κύπρος, η Μεγαλόχαρη νήσος θαυμάτων και Αγίων και πλέον η Τήνος της Μέσης Ανατολής…..

Αποκαλυπτική εποχή, θα πει κι αυτό τα αόρατα θα γίνουν ορατά οι αφανείς άγιοι θα γίνουν εμφανείς τα ταπεινά θα υψωθούν και τα υψηλά θα ισοπεδωθούν έρχεται η ώρα της Αποκατάστασης των Μαρτύρων της Δικαίωσης των δικαίων ……τίποτα δεν θα μείνει κρυφό  διαφάνεια διαύγεια αλά ορθόδοξα…..παίζουμε με ανοιχτά χαρτιά…..

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου