Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Γέρων Γεώργιος: ''Μόνο στο φαίνεσθε είμαστε Ορθόδοξοι''


gerontas georgios 1

Για την αρχή του Τριωδίου, περιόδου της μετανοίας, τον Άγιο Ταράσιο και όσα προφήτευσε, ειδικά για την Κωνσταντινούπολη, μίλησε ο Γέροντας Γεώργιος, αλλά και όσα έκανε για την ειρήνευση της εκκλησίας.

Από την εποχή του Καποδίστρια, θα τονίσει ο Γέροντας Γεώργιος, είχε στοχοποιηθεί η εκκλησία και σήμερα γίναμε Ορθόδοξοι του φαίνεσθαι και όχι στις πράξεις, ενώ θα σχολιάσει το γεγονός ότι πολλοί ιερείς ψαλιδίζουν τα γένια τους, λέγοντας ότι "δεν ψαλιδίζεται το δόγμα".

Στη συνέχεια ο Γέροντας Γεώργιος αναφέρθηκε στον Άγιο Ταράσιο και το φαινόμενο της σιμωνίας και θα αναφέρει ότι μέχρι σήμερα η εκκλησία ταλανίζεται από τη σιμωνία.

Ο Άγιος Ταράσιος έκανε μεγάλο αγώνα να εξαφανίσει αυτό το φαινόμενο.

Ο Γέροντας Γεώργιος αναφερόμενος στην παραβολή του Τελώνου και Φαρισαίου, τόνισε το γεγονός ότι ο Τελώνης ήταν ένας άνθρωπος με επίγνωση της αμαρτωλότητάς του ή της πνευματικότητάς του.

Αναφερόμενος ο Γέροντας Γεώργιος στην Αποστολή περικοπή "καὶ πάντες δὲ οἱ θέλοντες εὐσεβῶς ζῆν ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ διωχθήσονται· πονηροὶ δέ ἄνθρωποι καὶ γόητες προκόψουσιν ἐπὶ τὸ χεῖρον, πλανῶντες καὶ πλανώμενοι. Β Τιμ. 3,12-13" θα τονίσει ότι αυτό αν ίσχυε τότε, πόσο ισχύει σήμερα.


 

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα με την ψήφιση του γνωστού "νομοσχεδίου", ο Γέροντας Γεώργιος παρατήρησε ότι ήδη υπάρχει το δίλημμα της διαιρέσεως γιατί η εκκλησία δεν μπορεί να επιβραβεύει την ανηθικότητα και επιπλέον η εκκλησία δεν μπορεί να μπει ξανά στη Βουλή για κανένα λόγο και αντιστρόφως οι πολιτικοί στις εκκλησίες...

romfea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου