Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

«Σατανικά» σύμβολα[666] – τι κρύβει ο αριθμός του θηρίου;

 Όταν έγραφαν τα κείμενα, οι αρχαίοι συγγραφείς πίστευαν ότι αυτή η προειδοποίηση θα βοηθούσε τους ανθρώπους του μέλλοντος. Έτσι ακριβώς ήταν δυνατό να αναγνωριστεί ο αγγελιοφόρος του Σατανά, αυτός στην εικόνα του οποίου κρυβόταν ο διάβολος και του οποίου κατεύθυνε τις ενέργειες. Τα αρχαία γραπτά έχουν φτάσει στην εποχή μας, αλλά ακόμη και σήμερα υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με το ποιος ακριβώς ήταν ο αριθμός του θηρίου, το οποίο, σύμφωνα με το μύθο, μπορεί να βρεθεί στην εικόνα οποιουδήποτε διαβολικού αγγελιοφόρου.

Τα τρία εξάρια είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιούν οι σατανιστές, η προσωποποίηση του ίδιου του διαβόλου και των δραστηριοτήτων του. Αυτοί οι αριθμοί θεωρούνται ότι είναι ο αριθμός του θηρίου. Γιατί όμως επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος αριθμός; Μπορεί το σύμβολο "666" να είναι λάθος και ο αριθμός του διαβόλου να αποδειχθεί ένας εντελώς διαφορετικός συνδυασμός αριθμών; Και ποιανού το όνομα κρύβει;

Στη Βίβλο

Αν κοιτάξουμε τα βιβλικά κείμενα, θα δούμε ότι ο αριθμός του θηρίου αναφέρεται εδώ αρκετά συχνά - έως και τέσσερις φορές. Η Καινή Διαθήκη λέει ότι κατά τη διάρκεια της Αποκάλυψης θα εμφανιστεί ένα "θηρίο" - ένας αγγελιοφόρος του διαβόλου. Φυσικά, η εμφάνισή του μπορεί να είναι οτιδήποτε, γιατί το κακό είναι ικανό να αλλάζει συνεχώς τις ενσαρκώσεις του. Το όνομα του αποκαλυπτικού θηρίου είναι «κρυπτογραφημένο» σε συγκεκριμένους αριθμούς. Όπως λέει η Καινή Διαθήκη:

«Εδώ είναι η σοφία. Αυτός που έχει νοημοσύνη, μετρήστε τον αριθμό του θηρίου, γιατί είναι ανθρώπινος αριθμός. ο αριθμός του είναι εξακόσια εξήντα έξι».
-2

Αν μελετήσουμε τα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης, μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτό ακριβώς το «θηρίο» μπορεί να μην είναι καθόλου ένα συγκεκριμένο πλάσμα, αλλά τα συμφέροντα της ανθρωπότητας. Σε παλαιότερα κείμενα της Βίβλου, ο αριθμός «666» συνδέεται συχνά με τον χρυσό και τον πλούτο, την επιθυμία για κέρδος και αύξηση της περιουσίας κάποιου.

Σε αυτή την εκδοχή, ο διάβολος δεν είναι καθόλου ένας μυστηριώδης χαρακτήρας που έχει ένα σύμβολο με τη μορφή τριών έξι, αλλά η επιθυμία της ανθρωπότητας για κτήση, απληστία και επιθυμία να γίνει πλούσιος με οποιονδήποτε τρόπο. Αλλά ποιανού το συγκεκριμένο όνομα θα μπορούσε να κρυπτογραφηθεί στον αριθμό του θηρίου;

-3

Αυτοκράτορας από τον διάβολο

Φυσικά, θρύλοι για το διαβολικό σύμβολο δεν εμφανίστηκαν χθες. Έγιναν ευρέως διαδεδομένοι σε μια εποχή που υπήρχε ακόμα η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και οι Χριστιανοί έπρεπε συχνά να πληρώσουν με τη ζωή τους για την πίστη στη θρησκεία τους.

«Μετρήστε τον αριθμό του θηρίου», μας λέει η Καινή Διαθήκη. Αποδεικνύεται ότι πρέπει να μετρήσετε ορισμένους αριθμούς για να πάρετε τον επιθυμητό αριθμό. Και εδώ, όπως αποδεικνύεται, το "666" δεν προέκυψε τυχαία.

Μια από τις θεωρίες σχετικά με την εμφάνιση του αριθμού του θηρίου λέει ότι ο αυτοκράτορας Νέρων θα μπορούσε να «κρυπτογραφηθεί» κάτω από αυτόν ακριβώς τον αγγελιοφόρο του Σατανά. Μπορείτε να μετρήσετε τον αριθμό του θηρίου σε εκείνες τις γλώσσες όπου οι αριθμοί υποδεικνύονται με γράμματα του αλφαβήτου.

-4

Έτσι, παίρνουμε το όνομα του αυτοκράτορα Νέρωνα και το συγκρίνουμε με τις αριθμητικές τιμές που χρησιμοποιήθηκαν στην εβραϊκή gematria. Παίρνουμε τα εξής: N – 50; E – 6; R – 500; Ο – 60; Ν – 50. Είναι εύκολο να υπολογίσουμε ότι το άθροισμα αυτών των αριθμών θα είναι ίσο με τα τρία εξάρια για τα οποία μας λέει η Βίβλος. Θα μπορούσε όμως κάποιο λάθος να έχει εισχωρήσει στα αρχαία κείμενα; Και θα μπορούσε ο αριθμός του διαβόλου να είναι ένας εντελώς διαφορετικός συνδυασμός αριθμών;

Εντελώς διαφορετικός αριθμός

Κατά τις ανασκαφές στην Οξύρρυγχο, βρέθηκε ένα θραύσμα αρχαίου ποιήματος, το οποίο μιλούσε επίσης για τον αγγελιοφόρο του διαβόλου και τον κρυπτογραφημένο αριθμό του ονόματός του. Ποια ήταν όμως η έκπληξη των επιστημόνων όταν αντί για την παραδοσιακή έκδοση με τρία εξάρια, είδαν τον αριθμό «616».

Παραδόξως, ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, η αποκωδικοποίηση του αριθμού μπορεί επίσης να παραπέμπει στον αυτοκράτορα Νέρωνα. Αν πάρουμε ως βάση τη σωστή λατινική προφορά του «Nero Caesar», τότε ένα γράμμα «χάνεται» στο όνομα του αυτοκράτορα. Αποδεικνύεται ότι το ποσό θα είναι τελικά 50 λιγότερο. Και αυτό ισούται ήδη με «616». Ποιος άλλος ονομαζόταν κάτοχος ενός ονόματος ίσου με τον αριθμό του θηρίου;

-5

Εκδόσεις και υποθέσεις

Ακόμα κι αν πάρουμε την παραδοσιακή έκδοση με τρία εξάρια ως βάση, υπάρχουν πολλές εκδόσεις για το όνομα των οποίων θα μπορούσε να κρυπτογραφηθεί σε αυτόν τον αριθμό. Για παράδειγμα, στις αρχές του περασμένου αιώνα, ο Γερμανός θεολόγος Ethelbert Stauffer δήλωσε ότι ο αριθμός του θηρίου σήμαινε το όνομα του αυτοκράτορα Δομιτιανού, ή μάλλον, μια συντομευμένη εκδοχή του ονόματός του, που κόπηκε σε ελληνικά νομίσματα.

Προσθέτοντας τα γράμματα που αναγράφονται στο μέταλλο, ο Stauffer έλαβε επίσης το ποσό "666". Επιπλέον, ο ερευνητής σημείωσε ότι οι Αποκαλύψεις του Ιωάννη του Θεολόγου, από τις οποίες μαθαίνουμε για τον αριθμό του θηρίου, γράφτηκαν ακριβώς την εποχή που βασίλευε ο Δομιτιανός.

-6

Μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα εκδοχή εξέφρασε ο καθηγητής Dorpat Getzel σε μια επιστολή προς τον Ρώσο διοικητή Barclay de Tolly. Σημείωσε ότι η γαλλική ορθογραφία του ονόματος του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, όταν μεταφράζεται σε αριθμητική τιμή, ισοδυναμεί με «666». Την ίδια στιγμή, ο επιστήμονας δήλωσε ότι ο θάνατος του Ναπολέοντα περίμενε το 1812. Παρεμπιπτόντως, παρόμοια συμπεράσματα μπορούν να βρεθούν στο «Πόλεμος και Ειρήνη» του Τολστόι του Pierre Bezukhov.

Ο αριθμός του θηρίου παραμένει σύμβολο που συγκινεί το μυαλό των ερευνητών σήμερα. Ενώ κάποιοι προσπαθούν να καταλάβουν ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό το «θηρίο», άλλοι λένε ότι δεν έχει νόημα να ψάχνεις για ένα συγκεκριμένο άτομο. Ο σατανικός αγγελιοφόρος δεν σημαίνει ένα πρόσωπο, αλλά ολόκληρα κράτη που φέρνουν το κακό σε ολόκληρο τον κόσμο. Λοιπόν, είναι πιθανό να υπάρχει κάποια αλήθεια και εδώ.

dzen.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου