Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Γ.Μ : Δεν αργεί….

 


Χαίρεται

Λουκ. 6,46 Τί δέ με καλεῖτε, Κύριε Κύριε, καὶ οὐ ποιεῖτε ἃ λέγω ;

Πολλοί, λέγω ὑμῖν, ζητήσουσιν εἰσελθεῖν καὶ οὐκ ἰσχύσουσιν….


Γιατί επέτρεψε ο Θεός και ακολούθησαμε πλάνους ,αδόκιμους πνευματικούς οδηγούς ,από ευκολους δρόμους ,χωρίς θλίψεις .πίεση ,σταναχωρεία ,σταυρό .
Η ΟΔΟΣ ,που καταλήγει στην ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ στην είσοδο στην Εκκλησία ,στο σώμα του Χριστού ,στην Βασιλέια ,είναι συγκεκριμένη .
Έχει να κάνει με την απόλυτη ,βαθιά και αληθινή ΠΙΣΤΗ εμπράκτως στον Χριστό ως ΚΥΡΙΟ
Αυτό με την σειρά του με κάνει εχθρό του κόσμου ,σημαίνει σταυρός ,σταύρωση των παθών και του κόσμου που είναι η ικανοποίηση των παθών .

Τι είναι πάθος ; ότι δεν μπορώ να κόψω ,έτσι απλά …

Αυτό όμως γίνεται ελαφρύ ,να κόψω τα πάθη ,να απαγκιστρωθώ από τον κόσμο
Γίνεται εύκολο διαχειρίσιμο ,με την Χάρη του Χριστού ,που ζυγίζει το βάρος συνεχώς στα μέτρα μας και σταδιακά μας καθαρίζει ,μας ενδυναμώνει ,μας φωτίζει .

Ματθ. 7,13 Εἰσέλθετε διὰ τῆς στενῆς πύλης· ὅτι πλατεῖα ἡ πύλη καὶ εὐρύχωρος ἡ ὁδὸς ἡ ἀπάγουσα εἰς τὴν ἀπώλειαν, καὶ πολλοί εἰσιν οἱ εἰσερχόμενοι δι᾿ αὐτῆς.

ὁ δὲ ποιῶν τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ μένει εἰς τὸν αἰῶνα…αυτή είναι η στενή και τεθλιμμένη οδός, της ΠΙΣΤΗΣ στον Χριστό ,που προοδευτικά αυξάνει και εισάγει στο Θέλημα του Θεού .
Να απαρνηθείς το Θέλημα σου ,να συγχρονίσεις το Θέλημα σου με το Θέλημα του Θεού για σένα ,που οδηγεί στην αιώνια ζωή ,με την βοήθεια του Χριστού .
Αυτό ενάντια στην πλατεῖα ἡ πύλη καὶ εὐρύχωρος ἡ ὁδὸς ἡ ἀπάγουσα εἰς τὴν ἀπώλειαν που είναι πᾶν τὸ ἐν τῷ κόσμῳ, ἡ ἐπιθυμία τῆς σαρκὸς καὶ ἡ ἐπιθυμία τῶν ὀφθαλμῶν καὶ ἡ ἀλαζονεία τοῦ βίου.

Γενηθήτω το θέλημά σου…

Αυτός είναι ο απώτερος στόχος της ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ να γνώρίσω ΜΥΣΤΙΚΑ ,να ακολουθήσω και να κάνω υπακοή στο θέλημα του Θεού για μένα .
Αυτό που έχει σαν σκοπό την σωτηρία μου και συμφωνά με το σχέδιο του Θεού , μπορεί να αφορά ως τάλαντα και άλλους συνδεδεμένους με μένα .

Εδώ όμως αρχίζει και η δυσκολία ,να κάνω πράξη όσα θέλει ο Χριστός από μένα ,μέσα από κάθε πράξη της ζωής μου .

Λουκ. 13,30 καὶ ἰδοὺ εἰσὶν ἔσχατοι οἳ ἔσονται πρῶτοι, καὶ εἰσὶ πρῶτοι οἳ ἔσονται ἔσχατοι.

Στην εποχή μας το μέσο έγινε σκοπός …

Η Εκκλησία ,τα ΜΥΣΤΗΡΙΑ ,τα προσκυνήματα , η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ γενικά ,η σχέση με την Εκκλησία ,με γέροντες και μοναστήρια κ.α
Όλα αυτά είναι το μέσο ακολουθώντας τον Χριστό ,να φτάσω στο να ανοίξουν οι ουρανοί να φτάσω στο ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω .
Να ανοίξουν τα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ μου ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ να λαμβάνω την άκτιστη πληροφορία κάθε στιγμή ,που με πληροφορεί , ποιό είναι το Θέλημα του Θεού σε κάθε μου σκέψη ,λόγο και πράξη
Να ακούω και να βλέπω τον Χριστό και όχι να κυνηγάω από πίσω τον πνευματικό μου μια ζωή .Αυτό είναι πρόβλήμα ,είναι στο βάθος το Θέλημα μου ,που δεν θέλω να αρνηθώ .
Αυτό όλο είναι ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ και θέλει ΜΥΣΤΗΡΙΑ και αφοσίωση στα ΜΥΣΤΗΡΙΑ και όχι σε ευκολούς και πλάγιους τρόπους ,του δεν πειράζει που με ρίχνουν κατ επιλογή μου οι ψευδοχριστοί που ακολουθώ ….

Λουκ. 13,29 καὶ ἥξουσιν ἀπὸ ἀνατολῶν καὶ δυσμῶν καὶ ἀπὸ βοῤῥᾶ καὶ νότου, καὶ ἀνακλιθήσονται ἐν τῇ βασιλείᾳ τοῦ Θεοῦ.

Πολλοί είναι αυτοί έξω απο τις Εκκλησίες ,που δεν ακολουθούν του τύπους , δεν έχουν πνευματικό και τελικά δεν καταλήγουν ψυχροί τυπολάτρες .
Αλλά έχει σπάσει ο Χριστός την πώρωση με άλλους τρόπους ,έχουν ταπεινωθεί από την ζωή και τις θλίψεις που τους επέβαλλε και πλέον επικοινωνεί μαζί τους .
Πολλοί είναι αυτοί που νομίζουν τηρώντας του τύπους ,ζώντας μια τρυφηλή ζωή ,ότι ξέρουν και τους ξέρει ο Χριστός ,αλλά είμαστε σε ΠΛΑΝΗ χωρίς θλίψεις κάθαρση δεν γίνεται
Λουκ. 13,24 ἀγωνίζεσθε εἰσελθεῖν διὰ τῆς στενῆς πύλης· ὅτι πολλοί, λέγω ὑμῖν, ζητήσουσιν εἰσελθεῖν καὶ οὐκ ἰσχύσουσιν.

ΜΗΠΩΣ ;

Κάποιοι που ζούνε και κινούνται γύρω μας , επικοινωνούν ΜΥΣΤΙΚΑ με την καρδιά τους με τον Χριστό .
Μήπως τους καθάρισε ο Χριστός δια των Θλίψεων και έίναι πλεόν δικοί του ,ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ του .
Μήπως εμείς είμαστε μωρές παρθένες των τύπων και όχι του πνεύματος πού έχουν άλλοι
Αυτοί που κινούνται γύρω μας και μείς τους βλέπουμε απαξιωτικά μωροὶ καὶ τυφλοί οδηγούμενοι από τυφλούς προφητολόγους ,γεροντολάγνους ,αιρετικούς
,πωρωμένους …εις βοθυνόν …

Μήπως λέω μήπως ; Τα γεγονότα αργούν ,μας δίνεται χρόνος ,γιατί δεν έχουμε ακόμα καταλάβει απλά …
ότι η πόρτα κλέινει και είμαστε απέξω ,ακούγοντας το οὐκ οἶδα ὑμᾶς πόθεν ἐστέ.
Ενώ κάποιοι άλλοι που τους βλεπαμε περιφρονητικά ἥξουσιν ἀπὸ ἀνατολῶν καὶ δυσμῶν καὶ ἀπὸ βοῤῥᾶ καὶ νότου, καὶ ἀνακλιθήσονται ἐν τῇ βασιλείᾳ τοῦ Θεοῦ.
Ενώ αντί να βρούμε πωλητές ελεούς ,νομίζουμε βάζοντας μέσο και βύσμα άλλους χαμένους
Πλανώντες και πλανώμενοι ότι είμαστε μέσα. ενώ είμαστε απέξω ,θα χαθούμε στο σκοτάδι του άδη ,ότι είμαστε δικαίοι ,γιατί ποτέ δεν δεχθήκαμε ,δεν κατανοήσαμε ,δεν μπορέσαμε να σηκώσουμε το βάρος της ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ της αναρτωλότητας μας ,της σκληροκαρδίας μας ,της πώρωσης που κουβαλάμε και έτσι δεν χρειαζόμαστε κάθαρση ,θλίψεις ,ως άγιοι …

Ματθ. 9,13 πορευθέντες δὲ μάθετε τί ἐστιν ἔλεον θέλω καὶ οὐ θυσίαν. οὐ γὰρ ἦλθον καλέσαι δικαίους, ἀλλὰ ἁμαρτωλοὺς εἰς μετάνοιαν.

Αργούμε …γιατί όταν θα έλθει ο Χριστός ,όταν θα επέμβει στην ιστορία για να μας σώσει
Κάποιοι θα γνωρίζουν ,θα νοιώθουν ,θα βλέπουν την αμαρτωλότητα τους ,θα την δέχονται
Θα βλέπουν γύρω τους με άλλα μάτια τον κόσμο ,συμπάθεια ,συμπόνοια , θα σπλαχνίζονται Δεν θα θέλουν την καταστροοφή του κόσμου και των άλλων …των αμαρτωλών ως άλλοι Ιουδαίοι .
Είμαστε και αυτοί οι άλλοι που δεν μπορούμε να δούμε ,δεν αντέχουμε ,την αυτογνωσία ὅτι τὴν ἀνομίαν μου ἐγὼ γινώσκω, καὶ ἡ ἁμαρτία μου ἐνώπιόν μου ἐστὶ διαπαντός.
θεωρούμε εαυτούς δικαίους επειδή έχουμε σχέσεις με μοναστήρια και γέροντες .επειδή κάνουμε δωρέες κα δημόσιες σχέσεις
Έτσι θα κάνουμε πίσω ,αφού ο Κύριος θα είναι μέσα στους αμαρτωλούς ,στο Ρωμαίικο που εμέις δεν έχουμε καμμία θέση ανάμεσα τους ως δίκαιοι ….

Δεν αργεί ….μακροθυμεί με εμάς τους δικαίους μπας και ξυπνήσουμε …

Καλή Φώτιση και Αρχή Μετανοίας

Γ.Μ

triklopodia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου