Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αποφασίσουν για τη στρατιωτική δράση στη Συρία »είναι δική μας απόφαση» - Λευκός Οίκος.

Kέρι: «σαφές και πειστική» η υπόθεση ότι η Συρία ξεκίνησε χημική επίθεση - 
Ζωντανή •Ο  Kέρι μιλάει μια ημέρα μετά την Βρετανική άρνηση.
• Ο Γραμματέας του κράτους έχει »περισσότερο από επίγνωση» του Ιράκ
• Ο πόλεμος των ΗΠΑ με το σχέδιο να φαίνεται να προχωρά χωρίς βασικούς σύμμαχους
•Ο  Άσαντ κατηγόρησε για εμπρηστική βομβιστική επίθεση σε σχολείο.
• Το έργο των επιθεωρήσεων του ΟΗΕ έχει ολοκληρωθεί
          Ο Πρόεδρος Ομπάμα θα μπορούσε να εξετάσει και μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, παρότι το βρετανικό Κοινοβούλιο απέρριψε μια πρόταση που επιτρέπει τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στη σύγκρουση.
            Οι Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν σε δημοσιογράφους την Πέμπτη ότι η δήλωση του στενότερου σύμμαχου των Ηνωμένων Πολιτειών, η απροθυμία από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και η εκτεταμένη αβεβαιότητα στις ΗΠΑ, στο Κογκρέσο δεν θα είναι αρκετά για να επηρεάσουν τον Ομπάμα από ένα περιορισμένο κτύπημα πυραύλων εναντίον συριακών στόχων. Ο Ομπάμα, ο οποίος έχει επικριθεί για τη μη διαβούλευση με το Κογκρέσο για τη Συρία, συναντήθηκε με τους νομοθέτες και άλλους κορυφαίους ηγέτες σε ένα συνέδριο του Σώματος  την Πέμπτη.
            "Έχουμε δει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Κοινοβουλίου απόψε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να διαβουλεύονται με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου - ένας από τους στενότερους συμμάχους και  φίλος μας. Όπως έχουμε πει, ο Πρόεδρος Ομπάμα για την λήψης αποφάσεων θα πρέπει να καθοδηγηθεί  προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών ", δήλωσε μια ανακοίνωση του Λευκού Οίκου μετά τη συνάντηση. "Πιστεύει ότι υπάρχουν βασικά συμφέροντα που διακυβεύονται για τις  Ηνωμένες Πολιτείες και ότι οι χώρες που παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες σχετικά με τα χημικά όπλα θα πρέπει να λογοδοτήσουν."
           Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που κυκλοφόρησε μετά την 90 λεπτη τηλεδιάσκεψη, είπε ότι η πρόσκληση αφορούσε, μεταξύ άλλων, την Σύμβουλο  Εθνικής Ασφαλείας ,Σούζαν Ράις, τον υπουργό εξωτερικών  Τζον Κέρι, τον Υπουργό  Άμυνας Τσακ Χάγκελ, καθώς και τους σχετικούς προέδρους των επιτροπών και την κατάταξη των μελών.
           "Οι απόψεις του Κογκρέσου είναι σημαντικές για τη διαδικασία λήψης αποφάσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, και θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται με τους βουλευτές, όταν ο Πρόεδρος θα λάβει την απόφαση σχετικά με την κατάλληλη αντίδραση των ΗΠΑ για την παραβίαση από τη συριακή κυβέρνηση των διεθνών κανόνων κατά της χρήσης των χημικών όπλων,"λέει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου .

            Ο Χέγκελ είπε επίσης ότι σε ένα πρόσφατο ταξίδι στις Φιλιππίνες ότι «ο στόχος του Προέδρου (Μπαράκ) Ομπάμα και της κυβέρνησή μας  είναι... Όποια απόφαση και αν ληφθεί, ότι θα είναι μια διεθνής συνεργασία και προσπάθεια», προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις  διαβουλεύσεις με τη Βρετανία για το θέμα.
            "Η προσέγγισή μας είναι να συνεχίσουμε να βρούμε μια διεθνή συμμαχία που θα δρα από κοινού. Και νομίζω ότι είμαστε μαζί με μια σειρά από χώρες που έχουν δηλώσει δημόσια τη θέση τους  σχετικά με τη χρήση  των χημικών όπλων."
           Όταν ρωτήθηκε αν ήταν στην εξουσία του Άσαντ ,τι θα έκανε για να αποτρέψει την απειλή της στρατιωτικής δράσης εναντίον της χώρας του, ο Χάγκελ απάντησε ότι ο ίδιος δεν θα ήθελε να κάνει "εικασίες για υποθετικές καταστάσεις."               http://rt.com/usa/white-house-military-syria-own-186/   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου