Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ο Ομπάμα εξετάζει το ενδεχόμενο διήμερου κτυπήματος στη Συρία.

Οι Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου λένε ότι  οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να ξεκινήσουν μια περιορισμένη στρατιωτική επίθεση στη Συρία το συντομότερο αυτή τη Πέμπτη, καθώς η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια έκθεση που δικαιολογεί την ανάληψη δράσης  μαζί με τους σύμμαχους.. An image grab taken from a video uploaded on YouTube on August 26, 2013 allegedly shows a UN inspectors (C) visiting a hospital in the Damascus suburb of Moadamiyet al-Sham. (AFP Photo)


            Οι Ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ομπάμα δήλωσαν στην Washington Post σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε την Τρίτη ότι ο Λευκός Οίκος  ετοιμάζει ένα περιορισμένο κτύπημα στη Συρία και δήλωσαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, ότι «Είμαστε σε αναζήτηση για διάφορες νομικές  διαδικασίες που θα ενημερώνουν για την απόφαση ".
         Σύμφωνα με την Post, η πιθανή αντίδραση της Ουάσιγκτον θα είναι ένα θάλασσα-εδάφους πυραυλικό κτύπημα από τη Μεσόγειο που θα διαρκέσει όχι περισσότερο από δύο ημέρες και δεν θα κατευθύνεται προς στόχους όπου το χημικό οπλοστάσιο πιστεύεται ότι έχει αποθηκευτεί.
         Αλλά ενώ μια επίθεση είναι επικείμενη, αλλά και κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσει από τα πολεμικά πλοία που έχουν ήδη κινητοποιηθεί στη Μεσόγειο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, η δημόσια στήριξη στις  ΗΠΑ έφτανε  αργά. Η κυβέρνηση Ομπάμα λέει ότι δεν υπάρχει αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι τα χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν εναντίον αμάχων έξω από τη Δαμασκό στις 21 Αυγούστου, αλλά σε πέντε ολοήμερες δημοσκοπήσεις του Reuters που έγιναν κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου , μόνο το εννέα τοις εκατό των Αμερικανών είναι  υπέρ της στρατιωτικής δράσης. (FILE PHOTO) The guided-missile cruiser USS Gettysburg (CG 64) (L) and the aircraft carrier USS Harry S. Truman (CVN 75) transiting the Strait of Gibraltar on their way to the Mediterranean Sea. (AFP Photo / Jamie Cosby)
        Παρά την έλλειψη υποστήριξης, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι ,υπαινίχθηκε την Δευτέρα σε μια απάντηση που θα είναι τράνταγμα για τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ και, ιδανικά, να επιδεινώσει τις πιθανότητες ότι το καθεστώς του θα εφαρμόσει χημικές κεφαλές και πάλι.
          Παρά την επιμονή από τον Άσαντ και των συμμάχων στη Ρωσία ότι η συριακή κυβέρνηση δεν είναι ένοχη για τη χρήση χημικών όπλων,ο  Kέρι είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα ότι «η κατανόηση μας για το τι έχει ήδη συμβεί στη Συρία στηρίζεται σε πραγματικά περιστατικά, ενημερώθηκε από συνειδητή πηγή και με γνώμονα την κοινή λογική». Ο Κέρι κάλεσε την προσπάθεια  του Άσαντ ότι θέλει να καλύψει την εικαζόμενη χρήση των χημικών όπλων " κυνικά »και είπε," Ο πρόεδρος Ομπάμα πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει λογοδοσία για όσους θα χρησιμοποιήσουν τα ειδεχθή όπλα του κόσμου ενάντια σε πιο ευάλωτους ανθρώπους του κόσμου. "
Μια μέρα νωρίτερα,ο Kέρι παραδέχθηκε ότι ο Ομπάμα εξετάζει τις επιλογές του, σε σχέση με ένα κτύπημα και ήταν να συναντηθεί με τους νομοθέτες στο Κογκρέσο, καθώς και με διεθνείς ηγέτες. Σύμφωνα με το άρθρο της Post, ωστόσο, ο πρόεδρος μπορεί να πάρει την έγκριση από το Καπιτώλιο και θα στηρίζεται λόγω της «αναμφισβήτητης χρήσης χημικών», όπως ο Λευκός Οίκος ,λέει τα εγκλήματα πολέμου.
        «Η κυβέρνηση έχει πει ότι θα ακολουθήσει το διεθνές δίκαιο στη διαμόρφωση της απάντησή της," ο Karen DeYoung και η Anne Gearan έγραψαν για την Post, προσθέτοντας, "Αλλά ένα μεγάλο μέρος του διεθνούς δικαίου δεν έχει δοκιμαστεί, και οι δικηγόροι  εξετάζουν επίσης πιθανές νομικές αιτιολογίες που βασίζονται στην παραβίαση των διεθνών απαγορεύσεων σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων, ή σε μια έκκληση για βοήθεια από μια γειτονική χώρα, όπως η Τουρκία. "Επιπλέον, οι ΗΠΑ έχουν ήδη λάβει διαβεβαίωση της υποστήριξης από τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Τουρκία.

         Σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης που μίλησαν στο CBS News, υπό τον όρο της ανωνυμίας,ο  Ομπάμα συναντήθηκε με την εθνική ομάδα ασφαλείας  το περασμένο Σαββατοκύριακο και διέταξε να δει την αποχαρακτηρισμένα έκθεση των μυστικών υπηρεσιών,που δείχνει το σκεπτικό για οποιαδήποτε επίθεση κατά της Συρίας,και θα κυκλοφορήσει πριν συμβεί.
         Ενώ μόνο εννέα τοις εκατό των ερωτηθέντων, που ρωτήθηκαν στην έρευνα του Reuters, μεταξύ 19 Αυγούστου και 23, είπαν ότι θέλουν ο Λευκός Οίκος  να ανταποκριθεί στην  χρήση  χημικών όπλων αμέσως, το 25 τοις εκατό είπαν ότι θα προτιμούσαν μια παρέμβαση εάν οι ΗΠΑ καταλήξουν με βεβαιότητα ότι οι κεφαλές είχαν χρησιμοποιηθεί παράνομα. Μια[ Reuters / Ipsos] δημοσκόπηση απο αρχές του μήνα, διαπίστωσε ότι 30,2 τοις εκατό των Αμερικανών θα υποστήριζε την παρέμβαση αν ο Άσαντ συνδέεται με τη χρήση χημικών όπλων.
           Ο Κέρι είπε ότι η αδιάκριτη σφαγή γυναικών και παιδιών που φαίνεται να διεξάγεται από το καθεστώς Άσαντ αποτελεί μια «ηθική αισχρότητα."              http://rt.com/usa/us-syria-strike-chemical-060/   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου