Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ποιος ωφελείται από έναν πόλεμο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Συρίας;


Κάποιος θέλει να πάρει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε έναν πόλεμο με τη Συρία, είναι πολύ, πολύ άσχημα. Το Cui bono είναι μια παλιά λατινική φράση που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται συνήθως, και αυτό σημαίνει περίπου "για το όφελος της οποίας;" Το κλειδί για την εξεύρεση ποιος είναι πραγματικά πίσω από την ώθηση για τον πόλεμο ,είναι να δούμε ποιος θα ωφεληθεί από αυτόν τον πόλεμο.
             Εάν ένα πλήρως ανεπτυγμένος πόλεμος ξεσπάσει μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Συρίας, δεν θα είναι καλό για τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν θα είναι καλό για το Ισραήλ, αυτό δεν θα είναι καλό για τη Συρία, δεν θα είναι καλό για το Ιράν και  δεν είναι καλό για τη Χεζμπολάχ. Το κράτος που μπορεί να επωφεληθεί στο έπακρο είναι η Σαουδική Αραβία, και δεν θα χρειάζεται καν να κάνει οποιαδήποτε από τις μάχες. Έχουν ρίχνει δισεκατομμύρια δολάρια στην σύγκρουση στη Συρία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επιτυχείς στις προσπάθειές τους για την ανατροπή του καθεστώτος του Άσαντ. Τώρα οι Σαουδάραβες προσπαθούν να παίξουν το ατού τους - ο στρατός των ΗΠΑ. Εάν οι Σαουδάραβες είναι επιτυχείς, θα πάρουν στα pit τις δύο μεγαλύτερους μακροπρόθεσμους στρατηγικούς εχθρούς του σουνιτικού Ισλάμ εναντίον του άλλου - οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, από τη μία πλευρά και Shia Ισλάμ από την άλλη. Σε ένα τέτοιο σενάριο, η μεγαλύτερη ζημιά που οι δύο πλευρές κάνουν ο ένας στον άλλο θα είναι το πιο ευτυχισμένο για τους σουνίτες .
Θα πρέπει να υπάρχουν άλλοι νικητές από ένα αμερικανικό πόλεμο με τη Συρία. Για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι το Κατάρ θέλει να τρέξει ένα αγωγό φυσικού αερίου από τον Περσικό Κόλπο, στη Συρία και στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο λόγος που το Κατάρ  επίσης ρίχνει δισεκατομμύρια δολάρια στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.
            Έτσι, αν πραγματικά είναι η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ που θέλουν να ανατρέψουν το καθεστώς Άσαντ, γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να κάνουν τις μάχες;
Κάποιος πρέπει να ζητήσει από τον Μπαράκ Ομπάμα γιατί είναι απαραίτητο για το στρατό των ΗΠΑ  να κάνει τη βρώμικη δουλειά των φίλων Σουνίτων του.
            Ο Ομπάμα υπόσχεται ότι η επερχόμενη επίθεση θα είναι μόνο ένα «περιορισμένο στρατιωτικό κτύπημα» και ότι δεν θα πρέπει να πάει σε ένα πλήρως ανεπτυγμένο πόλεμο με τη Συρία.
         Ο μόνος τρόπος που θα λειτουργήσει είναι αν η Συρία, η Χεζμπολάχ και το Ιράν  κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα και δεν κάνουν τίποτα για να ανταποκριθούν στην επικείμενη επίθεση των ΗΠΑ.
Θα μπορούσε αυτό να συμβεί;
Ίσως.
Ας ελπίσουμε ότι είναι έτσι.
         Αλλά αν υπάρχει μια απάντηση, και ένα αμερικανικό πολεμικό σκάφος κτυπηθεί, ή χυθεί αμερικανικό αίμα ή πύραυλοι να πέσουν στο Τελ Αβίβ, οι ΗΠΑ στη συνέχεια θα εμπλακούν σε ένα πλήρη  πόλεμο.
Αυτό είναι περίπου το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή.
          Η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών δεν θέλει να εμπλακεί σε άλλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ακόμη και πολλοί από τους κορυφαίους στρατιωτικούς αξιωματούχους εκφράζουν "σοβαρές επιφυλάξεις" για να επιτεθούμε στη Συρία, σύμφωνα με την Washington Post ...
          Το σχέδιο της κυβέρνησης Ομπάμα για να ξεκινήσει μια στρατιωτική επίθεση εναντίον της Συρίας γίνεται δεκτό με σοβαρές επιφυλάξεις από πολλούς στο στρατό των ΗΠΑ, οι οποίοι  αντιμετωπίζουν  τα σημάδια των δύο μακρών πολέμων και της  ταχείας συρρίκνωσης του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τις τρέχουσες ανάγκες .
        Έχοντας αναλάβει εδώ και μήνες , οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν απίθανο να επέμβουν στρατιωτικά στη Συρία, το Υπουργείο Άμυνας έχει ώθηση σε μια βάση πολέμου, που έχει κάνει πολλά στις ένοπλες υπηρεσίες , σύμφωνα με συνεντεύξεις με πάνω από μια ντουζίνα αξιωματικούς που κυμαίνονται από καπετάνιοι ένα έως τεσσάρων αστέρων.
          Για τις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχει πραγματικά ότι δεν είναι καλό αποτέλεσμα στη Συρία.
Αν επιτεθεί και ο  Άσαντ παραμείνει στην εξουσία, αυτό είναι ένα κακό αποτέλεσμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
          Αν βοηθάμε την ανατροπή του καθεστώτος του Άσαντ, οι αντάρτες θα πάρουν τον έλεγχο. Αλλά θα ήταν ακόμη χειρότερο από ό, τι ο Άσαντ. Έχουν υποσχεθεί αφοσίωση στην Αλ-Κάιντα, και είναι σφόδρα αντι-Αμερικανοί, αντι-Ισραήλ και  αντι-δυτικοί.
          Γιατί, λοιπόν, θα πρέπει οι Ηνωμένες Πολιτείες να συμμετάσχουν;
Αυτός ο πόλεμος δεν θα ήταν καλό για το Ισραήλ. Έχω δει μια σειρά από ιστοσελίδες δήθεν υπέρ του Ισραήλ εκεί έξω  πολύ ενθουσιασμένες για την προοπτική ενός πολέμου με τη Συρία, αλλά  είναι ένα τεράστιο λάθος.
         Η Συρία έχει ήδη απειλήσει να επιτεθεί σε πόλεις του Ισραήλ, αν οι ΗΠΑ επιτεθούν στη Συρία. Αν η Συρία ρίξει πυραύλους   στην καρδιά του Τελ Αβίβ,το  Ισραήλ πρέπει να απαντήσει.
          Και αν κάποιος από αυτούς τους πυραύλους  έχουν αντισυμβατικές κεφαλές, το Ισραήλ θα απαντήσει με απόλυτη καταστροφή στην Δαμασκό.
          Και φυσικά μια ανταλλαγή πυραύλων μεταξύ Συρίας και Ισραήλ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αναμίξει την Χεζμπολάχ στη σύγκρουση. Και τώρα η Χεζμπολάχ  έχει 70, 000 ρουκέτες με στόχο το Ισραήλ.
         Εάν η Χεζμπολάχ ξεκινήσει την έναρξη αυτών των πυραύλων, χιλιάδες και χιλιάδες αθώοι Εβραίοι πολίτες θα πρέπει να θανατωθούν.
        Έτσι, όλα αυτά τα "υπέρ του Ισραήλ"στις  ιστοσελίδες εκεί έξω που έχουν ενθουσιασμό για τον πόλεμο με τη Συρία θα πρέπει να το σκεφτούν δύο φορές. Αν πραγματικά είναι "υπέρ του Ισραήλ", δεν θα πρέπει να θέλουν αυτόν τον πόλεμο. Δεν θα ήταν καλό για το Ισραήλ.
        Αν θέλετε να σταθείτε στο Ισραήλ, στη συνέχεια, να σταθείτε για την ειρήνη. Αυτός ο πόλεμος δεν θα επιτύχει οποιαδήποτε θετικά αποτελέσματα για το Ισραήλ. Ακόμη και αν ο Άσαντ ανατραπεί, η κυβέρνηση των ανταρτών που θα τον αντικαταστήσει θα είναι ακόμη πιο αντι-Ισραήλ, από ό, τι ήταν ο  Άσαντ.
           Ο πόλεμος είναι κόλαση.  Γιατί να θέλει κανείς να δει Αμερικανικό αίμα να χυθεί, Ισραηλινό αίμα  ή στη Συρίας να χυθεί αίμα;
        Εάν οι Σαουδάραβες θέλουν αυτόν τον πόλεμο τόσο πολύ, θα πρέπει να πάνε και να πολεμήσουν γι αυτό. Ο καθένας ξέρει ότι οι Σαουδάραβες έχουν δώσει χρήματα στους αντάρτες. Σε αυτό το σημείο, ακόμα και το CNN το παραδέχεται ανοιχτά αυτό ...
         Είναι κοινό μυστικό ότι η Σαουδική Αραβία χρησιμοποιεί την Ιορδανία για να περάσουν λαθραία όπλα στη Συρία για τους αντάρτες. Η Ιορδανία λέει ότι κάνει ό, τι μπορεί για να το αποτρέψει αυτό και δεν θέλει να πυροδοτήσει την κατάσταση στη Συρία.
         Και ο Άσαντ ξέρει σίγουρα ποιος είναι πίσω από τον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα του.      http://www.infowars.com/who-benefits-from-a-war-between-the-united-states-and-syria/    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ INFO WARS:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου