Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Σεραφείμ: Βλάσφημοι όσοι ευτελίζουν τον Γέροντα Παΐσιο.

Έντονες αντιδράσεις στις τάξεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας έχει προκαλέσει η εμετική σελίδα του Facebook που εμπαίζει τον Γέροντα Παΐσιο.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία του newsbomb.gr να διαγραφεί η εν λόγω σελίδα και με δήλωσή του παρεμβαίνει, δίνοντας μία άλλη διάσταση στο θέμα...
Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, η ύπαρξη αυτής της «γελοίας» σελίδας, η οποία ευτελίζει πνευματικά πρότυπα, όπως ο μακαριστός Γέροντας Παΐσιος αποτελεί «απόδειξη της τρομακτικής ανεστιότητας» των ανθρώπων, ταυτοχρόνως όμως και βλασφημία.

Αποδίδει δε τη δημιουργία της, στην προσπάθειά κάποιων να καλύψουν το κενό που δημιουργείται εντός τους, από τη στιγμή που μέσα τους έχουν αποκαθηλώσει «τα εξαγιασμένα ιερά πρότυπα».

Αναλυτικά η δήλωση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ:

«Σε μια εποχή τεράστιας πνευματικής κρίσεως, σε μια εποχή που απομειώνεται καθημερινή η αξία του ανθρώπου, σε μια εποχή που οι οικονομικοί δείκτες καθορίζουν με τραγικό τρόπο τον πολιτισμό και τις κοινωνίες, ο ευτελισμός, ηθελημένος ή αθέλητος, ηρωικών και πνευματικών προτύπων, όπως ο μακαριστός Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, που νοηματοδοτούν τον ανθρώπινο βίο με την προσωπική τους υπέρβαση των γεωδών παθών και με την αναγωγή του ανθρώπινου προσώπου στον αιώνιο Δημιουργό της ζωής, της αρμονίας και της συνθέσεως, αποτελεί μια απτή απόδειξη της τρομακτικής ανεστιότητας μας.

Ταυτοχρόνως, επειδή δεν υπάρχει Αγιότης του Θεού και Αγιότης των ανθρώπων, αλλά μόνο Αγιότης του Παναγίου Θεού, του οποίου αποτελεί θεϊκή ιδιότητα, άκτιστη αλλά μεθεκτή από τον άνθρωπο που είναι ελεύθερος να την επιλέξει ή να την αρνηθεί, αποδεικνύεται δυστυχώς και βαναύσως βλασφημία.

Τελικά, στη ζωή μας πρέπει να προσέξουμε ιδιαιτέρως να μην αποκαθηλώνουμε μέσα μας εξαγιασμένα ιερά πρότυπα, γιατί μετά το φοβερό κενό που δημιουργείται εντός μας αναπόδραστα θα το γεμίσουν οι ψυχοτρόπες ουσίες και τα παραισθησιογόνα ή τα γελοία είδωλα που μόνοι μας κατασκευάζουμε.

Με ένα λόγο, γκρεμίζοντας μέσα στις ψυχές μας ό,τι ιερό και όσιο, με ποιον τρόπο θα αναστηλώσουμε τον τραγικά πεσμένο άνθρωπο;»

Πηγή: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου