Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Σύμπτυξη αναφέρεται στο Όρος του Ναού.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν σε τουρκικά ΜΜΕ αυτή την εβδομάδα ότι, ένα μέρος της πλατφόρμας  στο Όρος του Ναού κοντά στο Τζαμί Aλ-Ακτσα[Τέμενος του Ομάρ] έχει καταρρεύσει, δημιουργώντας σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια και μια πιθανή απειλή για τη σταθερότητα της  Ισλαμικής δομής.
         Εάν η έκθεση είναι ακριβής, θα είναι η δεύτερη σοβαρή κατάρρευση στο Όρος του Ναού τα τελευταία πέντε χρόνια.
           Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι καταρρεύσεις που προκαλούνται από εσκεμμένη ισραηλινή δράση για να μειωθεί το Aλ-Ακτσά και ο Θόλος του Βράχου, έτσι ώστε ο εβραϊκός ναός να μπορεί να ξαναχτιστεί.

Collapse reported on Temple Mount

          Ωστόσο, οι αρχαιολόγοι και οι μηχανικοί έχουν προειδοποιήσει εδώ και χρόνια ότι τα βαρέα κατασκευαστικά έργα που εκτελούνται από τους μουσουλμάνους στην κορυφή του Όρους του Ναού αποσταθεροποιούν τον τεράστιο αριθμό των αρχαίων δομών και τις δεξαμενές νερού  στο ιερό οροπέδιο.
          Πολλοί πιστεύουν ότι είναι μόνο θέμα χρόνου πριν οι περισσότερες από τις πλατφόρμες καταρρεύσουν. Και υπάρχουν φόβοι για μια τέτοια κατάρρευση που θα μπορούσε να συμβεί κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, όταν πάνω από 100.000 μουσουλμάνοι συγκεντρώνονται στην κορυφή του Όρους του Ναού για την εβδομαδιαία προσευχή.               http://www.israeltoday.co.il/NewsItem/tabid/178/nid/24078/Default.aspx?hp=readmore    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙSRAEL TODAY:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου