Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Η Κρατική χρηματοδότηση στο Ινστιτούτο του Ναού για να χτίσει τον Τρίτο Ναό του Σολομώντα φέρνει διαμάχη στο Ισραήλ ¨.

Το κράτος επιδοτεί τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που υποστηρίζουν την κατασκευή του τρίτου Ναού στην κορυφή του ιερότερου χώρου της Ιερουσαλήμ, αποκάλυψε το ραδιόφωνο  του Στρατού  την Κυριακή.
        Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και Αθλητισμού του  έχουν μεταφέρει μεταξύ  300.000 και 700.000 ΝΑΚ, σε μια μη κυβερνητική οργάνωση που είναι γνωστή σαν Ινστιτούτο του Ναού.. Μόλις πέρυσι, η ομάδα έλαβε  282.000 ΝΙΣ, από το Υπουργείο Παιδείας και άλλα  134.000 ΝΑΚ από το Υπουργείο Πολιτισμού.
        «Το Ινστιτούτο είναι αφιερωμένο σε κάθε πτυχή της βιβλικής εντολής , για την κατασκευή του Ιερού Ναού του Θεού στο Όρος  Μοριά στην Ιερουσαλήμ," γράφει η ιστοσελίδα της ομάδας . «Ο Βραχυπρόθεσμος στόχος μας είναι να αναζωπυρώσουμε τη φλόγα του Ιερού Ναού στις καρδιές της ανθρωπότητας μέσω της εκπαίδευσης. Ο μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε με τις περιορισμένες δυνάμεις μας ,για να επιτευχθεί η οικοδόμηση του Ιερού Ναού στην εποχή μας. "

Second_Temple

          Όποιος κάνει περιήγηση στην ιστοσελίδα της ομάδας θα μπορούσε να δει τις εικόνες των μοντέλων του τρίτου Ναού, με τους μουσουλμανικούς ιερούς τόπους όπως το Θόλο του Βράχου και το Τέμενος Αλ Ακσά, επιδεικτικά απόντες  από αυτές τις εικόνες.
        Το Army Radio ανακάλυψε επίσης ότι εκτός από τις επιδοτήσεις, η κατάσταση επιτρέπει επίσης  στις νεαρές γυναίκες να επιλέγουν να παραιτηθούν από την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για την εκτέλεση των εθνικών υπηρεσιών, όπως πριν από την καταβολή των ξεναγών και των εκπαιδευτών με το ινστιτούτο. Οι γυναίκες, επίσης, αποστέλονται σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα για να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους, καθώς και τα εκπαιδευτικά προγράμματα, και τι έχει να προσφέρει το Ινστιτούτο.
          Το Υπουργείο Παιδείας ανταποκρίθηκε στην έκθεση  του Radio του Στρατού, λέγοντας: «. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός με κριτήρια ,συνεδριάζει για τη λήψη επιδοτήσεων που πάνε προς την καθοδήγηση φοιτητών που επισκέπτονται το ίδρυμα, και αυτή ήταν η περίπτωση για πάνω από 10 χρόνια τώρα"
         «Το Ινστιτούτο του Ναού ασχολείται με την έρευνα, και υποστηρίζεται από το υπουργείο, σύμφωνα με τα επαγγελματικά κριτήρια που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με την άμεση υποστήριξη του ατόμου που θα ηγείται", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,σε απάντηση.
          "Μέχρι στιγμής έχουμε βρει  ποιός θα μπορούσε να αυξήσει τις υποψίες της υποκίνησης ή οτιδήποτε ασυνήθιστο, δεδομένου ότι σχετίζεται με το ναό. Υπό το φως της έκθεσης του  Radio  του Στρατού, η πρόθεση του υπουργείου είναι να φέρει το θέμα στην προσοχή του νομικού μας τμήματος. "
         "Για πάνω από 25 χρόνια το Ινστιτούτο του Ναού στάθηκε στην πρώτη γραμμή της έρευνας, της εκπαίδευσης και της προετοιμασίας για την εποχή της ανοικοδόμησης του Ιερού Ναού", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου του Ναού  στη Jerusalem Post. "Οι προσπάθειες του Ινστιτούτου έχουν αναγνωριστεί και απονέμεται από το Υπουργείο Παιδείας του Ισραήλ. Πρωτοποριακό εκπαιδευτικό υλικό και επιστημονικές δημοσιεύσεις έχουν ξεσηκώσει αυτές τις δύσκολες περιοχές της γνώσης.Το  Τορά για μικρούς και μεγάλους. "
            "Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι από όλο τον κόσμο, κάθε καταγωγής και  θρησκείας, έχουν επισκεφθεί την έκθεση του Ινστιτούτου που βρίσκεται στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ," είπε ο εκπρόσωπος. "Η ιστοσελίδα του Ινστιτούτου του Ναού είναι η πιο δημοφιλής και εκπαιδευτική ιστοσελίδα για το θέμα του Ιερού Ναού στον κόσμο."
          "Την ανοικοδόμηση του Ναού , ζήτησε ο προφήτης Ησαΐας , ένα« οίκος προσευχής για όλα τα έθνη, «είναι μια θετική εντολή, και το όραμα της ανοικοδόμησης του ναού, το οποίο θα οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου εποχή της παγκόσμιας ειρήνης και της αρμονίας, είναι το κεντρικό θέμα  στο σύνολο της Τορά. Το Ινστιτούτο του Ναού είναι υπερήφανο που θα αναπαραστήσει την έννοια που υπήρξε η εγκάρδια προσευχή των Εβραίων για δύο χιλιετίες ».          http://beforeitsnews.com/prophecy/2013/08/state-funding-for-temple-institute-to-build-third-temple-stirs-controversy-in-israel-2452400.html   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BEFORE IT'S NEWS ΚΑΙ ΤΗΝ JERUSALEM POST:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου