Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Πάνω από ένα εκατομμύριο πιστοί προσκύνησαν τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα - Επιστρέφει αύριο στην Πάτρα-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ.

Στην πόλη της Πάτρας επιστρέφει αύριο το μεσημέρι ο Σταυρός του μαρτυρίου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα ύστερα από είκοσι και πλέον μέρες κατά τις οποίες είχε μεταφερθεί σε Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία.

Ο Σταυρός τον οποίο προσκύνησαν πάνω από ένα εκατομμύριο πιστοί στις τρείς χώρες θα ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής με κυβερνητικό αεροσκάφος της Ρωσίας αύριο το πρωί και σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εκπονήσει η Μητρόπολη Πατρών, περίπου στις 16:00 της Παρασκευής αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Άραξου.

Η μεταφορά στην Πάτρα, στον Ναό του Αγίου Ανδρέα, πολιούχου της αχαϊκής πρωτεύουσας, θα γίνει με στρατιωτικό όχημα. Με την άφιξη του Σταυρού στην Πάτρα, γύρω στις 17:00, θα ξεκινήσει παράκληση, ενώ στις 21:00 έως και τις 00:30 θα τελεσθεί αγρυπνία κατά την οποία θα ψάλλει η χορωδία του ρωσικού Ναού της Αγίας Τριάδος Αθηνών.

Ο Σταυρός που για πρώτη φορά από το 1980 που επέστρεψε στην Πάτρα, βγήκε για πρώτη φορά από τα ελληνικά σύνορα στις 11 Ιουλίου ύστερα από αίτημα του ρωσικού Πατριαρχείου, με τη συνδρομή του ιδρύματος «Άγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος» το οποίο είχε αναλάβει όλες τις διαδικαστικές λεπτομέρειες.

Η μεταφορά του Σταυρού στις τρεις χώρες έγινε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 1025 χρόνια από την βάπτιση των Ρως στον Δνείπερο ποταμό.

Εκτός από τις εκατοντάδες χιλιάδες των πιστών που σχημάτισαν ατελείωτες ουρές έξω από τους Ναούς όπου βρέθηκε, τον Σταυρό προσκύνησαν οι Πρόεδροι της Ρωσίας της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας ενώ πραγματοποιήθηκαν τρία πατριαρχικά και αρχιεπισκοπικά συλλείτουργα με τη συμμετοχή Πατριαρχών, Αρχιεπισκόπων και εκπροσώπων Εκκλησιών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ρωσικής Εκκλησίας.

Στο Μινσκ όπου ο Σταυρός παραμένει για τελευταία ημέρα, ο Ναός όπου φιλοξενείται παραμένει ανοικτός επι 24ώρου βάσεως προκειμένου να προλάβουν να προσκυνήσουν οι πιστοί, που σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία από την Πάτρα, χρειάζεται να περιμένουν έως και δέκα ολόκληρες ώρες!

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/213074

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου