Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Λαμπρές σήμερα οι εκδηλώσεις στην Πάτρα παρουσία Ιεραρχών και του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον Πολιούχο Άγιο Ανδρέα-ΦΩΤΟ.

10.42πμ. Κατέφθασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προκειμένου να παραστεί στη Δοξολογία για τον εορτασμό του Πολιούχου.Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Με την είσοδό του στο Ναό προσκύνησε την Τιμία Κάρα του Αποστόλου και ο Αντιδήμαρχος Δ. Πλέσσας (ο Δήμαρχος απουσιάζει)
Μέσα κι έξω από το ναό παραμένει πλήθος πιστών παρά τις καιρικές συνθήκες. Θα ακολουθήσει η λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
10.27 Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος καταφθανει αυτή την ώρα στην Πάτρα για να παραστεί στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Πάτρας.
7.34πμ Κορυφώνονται σήμερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Πάτρας Άγιο Ανδρέα παρουσία αρκετών Ιεραρχών και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Σήμερα μετά την Θεία λειτουργία θα ακολουθήσει στις 10.45 η Θεία Δοξολογία όπου θα παραστεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος μάλιστα αναμένεται να παραμείνει και στο επίσημο γεύμα που θα παραθέσει η Ιερά Μητρόπολη Πατρών το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Patra Palace.
 
Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στις εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Πάτρας ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Μετά την Δοξολογία θα ξεκινήσει η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου κατά μήκος της οδού Αγ. Ανδρέου, κατόπιν στην οδό Γούναρη, στην Μαιζώνος και η πομπή θα επιστρέψει στο ναό.
Ο εορτασμός του Πολιούχου στην Αποστολική Μητρόπολη Πατρών θα είναι και φέτος λαμπρός και εκτιμάται ότι πλήθος προσκυνητών απ’ όλο το νομό Αχαΐας, τη Δυτική Ελλάδα, την στερεά Ελλάδα, τα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και την Αθήνα θα επισκεφθούν την Πάτρα για να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα και τον Σταυρό του Μαρτυρίου του Αγίου Ανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου