Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

ΑΘΩΟΣ ο Μητροπολίτης Κερκύρας και για τις δύο υποθέσεις – «Σήμερα δικαιώθηκε η Εκκλησία. Δικαιώθηκε η Κέρκυρα»

 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΑΘΩΟΣ ο Μητροπολίτης Κερκύρας και για τις δύο υποθέσεις – «Σήμερα δικαιώθηκε η Εκκλησία. Δικαιώθηκε η Κέρκυρα»

Επιμέλεια – Ναταλία Δανδόλου
Αποστολή στην Κέρκυρα: Δημοσιογράφος – Νικόλαος Ζαϊμης Εικονολήπτης – Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Ολοκληρώθηκε η δίκη του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Κέρκυρας. Μαζί του δικάζονταν, επίσης, ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μεταλληνός και ο Δημοτικός Υπάλληλος Φ. Σκούρτης, με αφορμή την παρουσία υπεράριθμων πιστών την Κυριακή των Βαΐων εντός του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνος.

Ο Σεβασμιώτατος κρίθηκε ΑΘΩΟΣ και για τις δύο υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείτο.

Η ανακοίνωση της απόφασης έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και συγκίνηση έξω από το δικαστικό μέγαρο.

«Σήμερα δικαιώθηκε η Εκκλησία. Δικαιώθηκε η Κέρκυρα» είπε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος. 

«Σήμερα, αλήθεια είναι ότι η δικαιοσύνη ιερούργησε. Όπως ακριβώς και στην απολογία μου είπα, ό,τι όταν λειτουργώ δεν μπορώ να έχω τον νου μου πουθενά αλλού, παρά μόνο στον Θεόν τον Οποίον λειτουργώ. Και του είπα ότι το ίδιο διακόνημα κάνετε κι εσείς, διότι η Δικαιοσύνη δεν είναι ανθρώπινο, αλλά είναι θείο».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

O Μητροπολίτης Κερκύρας μίλησε και στο διαδικτυακό ραδιόφωνο  pemptousia fm, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης και αφού προσκύνησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για μία ακόμα φορά τον Θεό για την ευλογία που έδωσε να δικαστεί για την πίστη του, τους Ιεράρχες, του Κληρικούς, τους Αγιορείτες και τους πιστούς που βρέθηκαν στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή. Επίσης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Πρακτορείο «Ορθοδοξία» που έκανε κοινωνό τον κόσμο σε αυτή την δύσκολη υπόθεση.

 

 


ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Εναντίον του Μητροπολίτη σχηματίστηκε δικογραφία, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για δύο υποθέσεις που αφορούν σε παραβίαση των περιοριστικών μέτρων εν μέσω πανδημίας.

Ειδικότερα, ο Σεβασμιώτατος κατηγορείται για δύο υποθέσεις:

Η μία υπόθεση αφορά στην παραβίαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ), καθώς την Κυριακή των Βαϊων πραγματοποίησε τη λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, με την παρουσία περισσότερων πιστών από όσους προβλέπονταν.

Η άλλη αφορά στην τοποθέτησή του, κατά τη διάρκεια του κηρύγματος, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, όπου φέρεται να καλούσε τους πιστούς να μεταβούν στην εκκλησία και να μεταλάβουν, παρακάμπτοντας τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

Προσερχόμενος στο Δικαστικό Μέγαρο, ο Μητροπολίτης μίλησε στην κάμερα του Πρακτορείου «Ορθοδοξία» για τη σημερινή ημέρα και ευχαρίστησε τον Θεό που του έδωσε την ευλογία να καθίσει στο ειδώλιο του κατηγορουμένου για τον Χριστό  και την Εκκλησία. Ευχαρίστησε, επίσης, τους Κληρικούς και τους πιστούς της Κέρκυρας που τον στηρίζουν, τους Ιεράρχες που βρέθηκαν στο πλευρό του τη Δευτέρα, το Άγιο Όρος αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που καλύπτουν την υπόθεση αυτή. «Σήμερα δεν κρίνομαι εγώ. Στο πρόσωπο μου κρίνεται η Εκκλησία» υπογράμμισε.

 

 


 

 

Στο πλευρό του Μητροπολίτη Κερκύρας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή πλήθος Ιεραρχών, για να δηλώσουν τη στήριξή τους, ενώ πριν αναχωρήσουν από το νησί μετέβησαν στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου προσκύνησαν το σεπτό σκήνωμα του Αγίου και τέλεσαν ειδική δέηση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου