Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Η ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου στην Μεσσογή Κέρκυρας.

 ΣΧΟΛΙΟ :Mετά από καιρό θα παρουσιάσουμε κάποια πράγματα που μας είχε πει,καθώς ήταν πνευματικός μας πατέρας από το 2005 και είχε και το προορατικό χάρισμα,ήδη στη πορεία του μπλογκ έχουμε γράψει ορισμένα πράγματα από τα οποία είχε πει.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και γένι 

Πάμπτωχος υλικώς αλλά κροίσος πνευματικώς, αγιασμένος λευίτης που μεσιτεύει πλέον για το πολυπληθές ποίμνιό του ενώπιον του Δεσπότου του εν Ουρανοίς. Πρωτοπρεσβύτερος ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΤΑΤΙΡΗΣ, αποδημήσας ξημερώματα του Πάσχα 2021. 

Η κυρά Δανάη από τον Χλομό Κερκύρας μου μετέφερε προ ολίγου ότι, προ δεκαετιών, λαϊκός ακόμα πούλησε όλο το προικώον κοπάδι του (άλλους πόρους πολλούς εστερείτο) και με τα χρήματα αυτά αγόρασε το εις την Μεσογγή Κερκύρας κτήμα, με σκοπό να ανεγερθεί εκεί Ι.Ναός του Αγίου Νεκταρίου. 

Πρωτοστάτησε στον έρανο της ανεγέρσεως, τον οποίο και ξεκίνησε από αυτήν, την πεθερά μου. Πριν, είχε δει τον Άγιο κατ'όναρ, να της κτυπά την πόρτα, να της ζητά λάδι και να την ευλογεί. 

ΕΙΘΕ, ο παπά Σπύρος, εκεί δίπλα στα του Αγίου της Αιγίνης Επισκόπου και πάντων των Αγίων, που ελάτρεψε και υπηρέτησε δι ανεκτιμήτου προσφοράς στον άνθρωπο και την εκκλησία, να δέεται για δύναμιν και ... αντοχάς και ημών των παναναξίων.

πατήρ Αντώνιος Σουέρεφ.

trelogiannis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου