Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Σταγών: Κανείς άνθρωπος και κανείς πνευματικός δεν γνωρίζει το θέλημα του Θεού.

 


ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Τις βασικές προϋποθέσεις που χρειάζεται να ακολουθήσει ο άνθρωπος ώστε να μπορέσει να δει τα αποτελέσματα του Θεού στην προσωπική του ζωή έθεσε σήμερα το πρωί από την Καλαμπάκα ο μητροπολίτης Σταγών, Θεόκλητος.

“Αυτό που εμείς οφείλουμε να κάνουμε είναι να ψάχνουμε, να παρακαλούμε και να προσευχόμαστε στον Θεό», ανέφερε χαρακτηριστικά στο κήρυγμά του ο κ. Θεόκλητος από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης όπου τέλεσε τη θεία λειτουργία και πρόσθεσε πως «τότε θα αποκαλυφθεί και σε εμάς ο Θεός όπως το έκανε και με τον Μέγα Κωνσταντίνο. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι όλα αυτά τα αποτελέσματα είναι δώρα του Θεού και θα μας τα δώσει όταν Εκείνος κρίνει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή. Εμείς πρέπει να έχουμε μέσα μας πίστη και να μην απογοητευόμαστε όταν αγωνιζόμαστε”.

Σκιαγραφώντας την προσωπικότητα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, ο μητροπολίτης Σταγών σημείωσε πως “ήταν αυτός που προστάτεψε την Ορθοδοξία μας όταν ήταν βασιλιάς, αφού συγκάλεσε την πρώτη Οικουμενική Σύνοδο και καταδίκασε τους αιρετικούς”, διευκρινίζοντας παράλληλα πως ο ίδιος δεν ήταν ικανοποιημένος από την λατρεία του Θεού που πίστευαν τότε. “Η καρδιά του διψούσε να βρει τον μόνο αληθινό Θεό και να προσευχηθεί σε αυτόν”.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί ο άνθρωπος «δοκιμάζεται» από τον Θεό, ο κ. Θεόκλητος επεσήμανε πως “ο Θεός επιτρέπει να μας δοκιμάσει μέχρι εκεί που μπορούμε και μέχρι εκεί που είναι οι δυνάμεις μας. Αρκεί και εμείς να υπομείνουμε αυτές τις δοκιμασίες ώσπου εκείνος να έρθει και να μας πιάσει από το χέρι”, ξεκαθαρίζοντας συγχρόνως πως “κανείς άνθρωπος και κανείς πνευματικός δεν γνωρίζει το θέλημα του Θεού παρά μόνο από τον ίδιο”.

Ο μητροπολίτης Σταγών κατέληξε με την προτροπή “να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον Θεό και να έχουμε υπομονή μέχρι να μας δοθεί και το δικό μας αποτέλεσμα και να γίνουμε έτσι και εμείς άνθρωποι του Θεού και της χάριτος του Παναγίου Πνεύματος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου