Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Κανένας πειρασμός πάνω από τις δυνάμεις μας...

 


"Οι πειρασμοί που αντιμετωπίσατε ως τώρα δεν ήταν παρά στα ανθρώπινα μέτρα σας. Κι ο Θεός, που κρατάει τις υποσχέσεις του, 
δε θα επιτρέψει σε κανέναν πειρασμό να ξεπεράσει τις δυνάμεις σας· αλλά, όταν έρθει ο πειρασμός, θα δώσει μαζί και τη διέξοδο, ώστε να μπορέσετε να τον αντέξετε." (Α' Κορ. ι' 13).
Όταν ο ίδιος ο Θεός σου δίνει μια τέτοια υπόσχεση, όταν μέσα στο Λόγο Του ,υπάρχει αυτή η συμφωνία, τότε δεν πρέπει να απογοητευόμαστε. Βέβαια ως άνθρωποι λυγίζουμε, τα χάνουμε και ραγίζουν οι αντοχές μας. Ναι, απόλυτα ανθρώπινο, εάν δεν ήταν έτσι θα σήμαινε ότι δεν είμαστε άνθρωποι αλλά θεοί. Άνθρωποι είμαστε και πέφτουμε κι όλας. Όμως κρατώντας την ελπίδα μας στον Χριστό μπορούμε χίλιες φορές να πέσουμε και χίλιες να σηκωθούμε. Όταν μάλιστα ακούς την φωνή Του να σε διαβεβαιώνει "δεν θα σε αφήσω να πονέσεις πάνω από τις δυνάμεις σου" τότε τι κάνεις; Αναθαρύνεις, γλυκαίνεται η πίκρα της καρδιάς σου, γεμίζεις δύναμη και κουράγιο και ας είσαι ακόμη στο σταυρό, εσύ ήδη μιλάς για την Ανάσταση.
Οσες φορές νιώσαμε ότι δεν αντέχαμε άλλο ήταν γιατί δεν γνωρίζαμε που μπορούμε να φτάσουμε. Είμαστε πλασμένοι για τον ουρανό και δεν μας χώρα ο θάνατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου