Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Οι Άγιοι του Θεού άκουγαν την φωνή του Θεού.

 


«Το Πνεύμα όπου θέλει πνει και την φωνήν αυτού ακούεις, αλλ’ ουκ οίδας πόθεν έρχεται και που υπάγει˙ ούτως εστί πας ο γεννημένος εκ του Πνεύματος» (Ιω. 3,8).

Να βάλουμε καλά στο νου μας αυτό τον λόγο του Χριστού! Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν γεννηθεί από το νερό και το Πνεύμα;

Είναι αυτοί που στην καινούρια τους γέννηση έλαβαν πνευματική δύναμη, την δύναμη να ακολουθήσουν την οδό του Χριστού.

Αυτοί που απέκτησαν την ικανότητα να γίνουν φίλοι του Κυρίου.

Αυτοί οι άνθρωποι, οι άγιοι του Θεού, κατανοούσαν πολύ καλά αυτό τον λόγο του Χριστού διότι συχνά, πολύ συχνά, αισθάνονταν στην καρδιά τους την πνοή του Πανάγιου Πνεύματος. Αισθάνονταν πως λειτουργούσε μέσα τους η χάρη του Θεού. Και άκουγαν την φωνή του Θεού. Ναι, την άκουγαν πραγματικά, πιστέψτε με.

Πιστέψτε ότι μπορούν οι άνθρωποι να ακούνε τη φωνή του Θεού, όχι όπως ακούμε εμείς τους γύρω ανθρώπους, αλλά με έναν τρόπο διαφορετικό, εντελώς διαφορετικό. Ξαφνικά, χωρίς να το περιμένουν η φωνή του Θεού ακούγεται μέσα στην καδιά των αγίων, σα να γεννιέται, σχηματίζονται λέξεις και από τις λέξεις ολόκληρες φράσεις. Και έτσι ο άνθρωπος ακούει την απάντηση του Θεού στην προσευχή του.

Το γνωρίζουν καλά οι άγιοι. Αυτοί ακούνε το Άγιον Πνεύμα χωρίς να ξέρουν από που έρχεται και που πηγαίνει, διότι Αυτό έρχεται και μετά φεύγει. Έτσι συμβαίνει με τον καθένα που γεννιέται από το Άγιο Πνεύμα, έτσι συμβαίνει με όλους τους αγίους.

iellada.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου