Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Άρνηση του Θεού.

 

Άρνηση του Θεού.


Κάποτε με προσκάλεσαν να καθαγιάσω το γραφείο μιας κτηματομεσιτικής εταιρείας. Η εταιρεία ήταν μεγάλη για τη σφαίρα της: μια ομάδα τριάντα περίπου ατόμων, ένα σταθερό γραφείο, ένα ακριβό διοικητικό γραφείο. Λίγο μπερδεμένος από την αφθονία των ανατολίτικων ειδωλίων, των γυάλινων πυραμίδων και άλλων κόλπα φενγκ σούι. Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να εξηγήσω στο προσωπικό ότι οι Χριστιανοί θεωρούν ότι η πίστη τους είναι η μόνη σωστή. Και αν αποκαλούμε τους εαυτούς μας Χριστιανούς, τότε πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε ατομικιστές  εγκαταλείποντας τις δεισιδαιμονίες, τη μαγεία, την αστρολογία και άλλα πράγματα της μόδας, αλλά πνευματικά επικίνδυνα. 

Μετά τον αγιασμό μίλησε για τη σημασία της τακτικής  θείας κοινωνίας και εκεί έφυγα. Συνολικά, αναπτύχθηκε καλή σχέση με τον διευθυντή της εταιρείας. Υποστήριξα ξανά, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να υπηρετεί κανείς δύο κυρίους - να πηγαίνει στην εκκλησία και να καλεί τους δαίμονες για βοήθεια. Ο Βαλεντίνος, όπως θα αποκαλούμε τον ήρωά μας, με γέλασε, συνεχίζοντας να πιστεύει ότι αυτές είναι οι «επαγγελματικές» του συνήθειες και δεν με άφηνε  να καταλάβω ότι δεν χρησιμοποιεί καθόλου αποκρυφισμό, αλλά τα επιτεύγματα της σύγχρονης επιστήμης.

Μετά από λίγο, η σύνδεση με τον Βαλεντίνο διακόπηκε κάπως από μόνη της, άρχισε να πηγαίνει στον ναό λιγότερο συχνά και στη συνέχεια εξαφανίστηκε εντελώς. Και έξι μήνες αργότερα, με κάλεσε  - με αίτημα να επανακαθαγιαστεί το γραφείο. Αν και δεν υπάρχουν κανόνες για το πόσο συχνά πρέπει να αγιάζεται ένα σπίτι ή ένα κτίριο, ένιωσα ότι κάτι είχε συμβεί. Αφού τελείωσα τη λειτουργία, ήρθε στον Βαλεντίνο. Δεν υπήρχε ίχνος της προηγούμενης εμπιστοσύνης. Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία του δεν είχε ούτε μία παραγγελία και μόνο δύο άτομα παρέμειναν από την τεράστια ομάδα: οι εργαζόμενοι που αποχώρησαν, όπως αποδείχθηκε, εξαπατούσαν τακτικά τον διευθυντή και τώρα δημιούργησαν τη δική τους εταιρεία, χρησιμοποιώντας τις αποκτηθέντες  επαγγελματικές δεξιότητες και βάσης πληροφοριών. Η κατάσταση του Βαλεντίνου ήταν τόσο άθλια.

Όταν ο φίλος μου άρχισε να μου λέει την ιστορία της κατάρρευσης και της χρεοκοπίας, ανέφερε μια σημαντική λεπτομέρεια που είναι το κλειδί για αυτήν. Μετά τον πρώτο αγιασμό, ο Βαλεντίνος αποφάσισε να «ενισχύει το αποτέλεσμα» και κάλεσε στο γραφείο έναν ειδικό στη βιοενέργεια, «Διδάκτωρ Επιστημών Βιοενέργειας». Και το πρώτο πράγμα που είπε αυτός ο «γιατρός»: οι επιχειρήσεις μπορεί να είναι πιο επιτυχημένες, αλλά υπάρχουν πράγματα στο δωμάτιο που εμποδίζουν την καλή τύχη. Αυτά τα «πράγματα» αποδείχτηκαν τέσσερα μικρά αυτοκόλλητα που απεικονίζουν μια σταύρωση, τα οποία είναι κολλημένα στους τοίχους κατά τη διάρκεια του αγιασμού. Ο βιοενεργητικός απαίτησε να τα ξηλώσει κάτι που έγινε. Μετά το τέλος της ιστορίας, έπρεπε να πω στον Βαλεντίνο, ίσως κάτι αμερόληπτο, αλλά αληθινό. Εάν εσείς οι ίδιοι απαρνηθήκατε τον Θεό και καλέσατε έναν Σατανιστή να  σας επισκεφθεί, ο οποίος σας έκανε να εξοργίσετε το ιερό, τότε ρωτήστε - γιατί είναι όλα τόσο άσχημα; - .

Ιερέας Αντώνιος Σκρυνίκωφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου