Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Εκκλησία Λυκαβηττού : Ο Άγιος Δημήτριος εμφανίσθηκε ζωντανός και με έσωσε.

Μια συγκλονιστική ιστορία με πρωταγωνιστή τον ίδιο διηγήθηκε σήμερα Κυριακή των Αγίων Πατέρων ο π Δημήτριος των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

Κάποτε του είχαν δώσει το τηλέφωνο ενός Γέροντα στην Αμερική. Εκείνος ομως δεν τον είχε καλέσει. Ήρθε ο καιρός και υπέφερε από φρικτούς πονοκεφάλους.
Χαρακτηριστικά ζητούσε να του κόψουν το κεφάλι , τόσο φριχτοί ήταν οι πόνοι. Εκεί σκέφθηκε να πάρουμε τον π. Αντώνιο στην Αμερική.Ο π. Αντώνιος σαν να περίμενε το τηλεφώνημα, γνωρίζοντας τα ονόματά τους , είπε στον π . Δημήτριο. Σήκω και σε δέκα λεπτά θα σου περάσει το κεφάλι, θα γίνεις καλά.

Ο π Δημήτριος σηκώθηκε αλλά ο πόνος ακόμη δεν περνούσε. Τον πήρε ο Γέροντας και του είπε ΄΄θα γίνεις πνευματικό μου παιδί΄΄.

Έπειτα το κεφάλι πέρασε και έμεινε μονάχα μια ζαλάδα.

ΛΟΓΙΑ Π ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΩΝ ΙΣΙΔΩΡΩΝ.

Υπέροχα μέρη ο Γολγοθάς, στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Χοζεβίτη όπου έχω μείνει έμαθα τα πρώτα βήματα τα ουράνια, τα μοναχικά.

Έμαθα τα βήματα του Αγίου μου Δημητρίου που μου παρουσιάσθηκε ολοζώντανος και είδα πως είναι η μορφή του για να μου μηνύσει με το διάγγελμα αυτό που είχε πάρει την εντολή ότι θα αρρωστήσω αλλά να μην φοβάμαι γιατί θα γίνω καλά μετά. Σας ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου.

Τι θέλουμε σήμερα, τις καρέκλες και τη δόξα ή την ταπείνωση;

Ούτε οι καρέκλες ούτε το ΕΓΩ σώζουν τον άνθρωπο αλλά η απλότητα και η ταπείνωση.

Μόνο άν έρθει κοντά στο μαρτύριο εκεί θα ζήσει αναστημένος πάνω στον ουρανό.

Τα σύννεφα στον ουρανό μας σχηματίζουν όμορφα σχήματα.

ekklisiaonline.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου