Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Krzysztof Jaczkowski: Το έτος 2021 θα εξακολουθεί να εκπλήσσει τον κόσμο.

 Καθώς πλησιάζει το έτος 2022, ο πλανήτης τρέμει όλο και περισσότερο, περιμένοντας τις νέες φρικαλεότητες που υπόσχονται οι πολιτικοί για να καταπολεμήσουν μια πανδημία ή να καταπολεμήσουν κάτι άλλο. Αλλά, όπως λέει ο κ. Krzysztof Jackowski στο τελευταίο του βίντεο, είναι πολύ νωρίς για να αγχώνεστε για το 2022, διότι το 2021 θα εκπλήξει τον κόσμο. Η σύνοψη του αγαπημένου μάντη της Πολωνίας συντάχθηκε από τον κ. gbkEmilgbk:

Zakochanie -μια δαιμονική κατάσταση του νου.

Η κατάρρευση της οικονομίας θα ανακοινωθεί ήδη φέτος.  Έχω την αίσθηση ότι θα κατηγορηθούν οι υψηλές τιμές των ημιτελών προϊόντων, των πρώτων υλών και της ενέργειας. Αυτό θα θέσει την αλυσίδα σε κίνηση και η αλυσίδα θα είναι κοντή.  Αν και η λέξη "κατάρρευση" θα είναι μάλλον υπερβολή προς το παρόν, αλλά κάτι είναι βέβαιο ότι θα συμβεί στο χρηματιστήριο και σε κάποιο σημαντικό νόμισμα. 


Θα είναι ένα πολύ ασυνήθιστο κραχ, μια ανεξήγητη πτώση της αξίας κάποιου κεφαλαίου, σαν κάποιος να έχει πάρει κρυφά πολλά χρήματα. Το χρηματιστήριο θα αρχίσει να πέφτει και αυτό θα καταστρέψει εντελώς τις αδύναμες οικονομίες, ακόμη και οι ισχυρές οικονομίες της ΕΕ και των ΗΠΑ θα υπονομεύσουν τα πάντα. Οι τιμές θα αρχίσουν να αυξάνονται, τα ελλείμματα των πάντων θα επιδεινωθούν και αυτά τα ελλείμματα θα γίνουν κάτι πολύ διαδεδομένο και επεκτεινόμενο.


Θα ακολουθήσουν στάσεις εργασίας σε πολυάριθμες βιομηχανίες. Στην αρχή, οι διακοπές λειτουργίας θα είναι διαλείπουσες, μέχρι να γίνει σύστημα και να ξεκινήσει μια αλυσίδα άλλων διακοπών λειτουργίας. Αυτό θα προκαλέσει μια αδιανόητη κρίση που δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν.

Θα αντιμετωπίσουμε μια κρίση που θα κυλήσει τον πλανήτη σαν παγοδρόμιο. Όχι σωστά φέτος, μάλλον του χρόνου, αλλά μέχρι το τέλος του 2021 θα είναι σχεδόν σωστά. Αυτό θα οδηγήσει την κοινωνία σε μια πολύ προφανή φτωχοποίηση - θα έρθει ένα σημείο στο οποίο οι πολιτικοί και οι αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν θα είναι σε θέση να αντισταθμίσουν.


Με ρωτούν: πώς θα είναι η κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο; Νομίζω ότι θα είναι εντάξει εκεί, εφόσον είναι ασφαλές να διατηρούνται οι αποταμιεύσεις σε λίρες. Επίσης, αυτή η κρίση που μας περιμένει θα επηρεάσει λιγότερο τη Σκανδιναβία - Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία. Αυτές οι χώρες θα νιώσουν τα πάντα, αλλά όχι τόσο έντονα. Η Πολωνία βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση σε σύγκριση με αυτούς, αλλά θα είναι ένας μεγάλος πόλεμος και κάτι μου λέει ότι θα έχουμε κάποιο κέρδος.


Σας έχω ήδη πει για το πώς θα ξεκινήσει σε προηγούμενα κλιπ: μεγάλη πόλη, μεγάλο κτίριο, μεγάλη φωτιά.  Και θα προβληθεί στην παγκόσμια τηλεόραση. Σίγουρα δεν θα συμβεί στην Πολωνία, αλλά θα υπάρξουν και άλλες νεοσύστατες επιχειρήσεις.  Θα υπάρχει πολύς θόρυβος και θα είναι δυνατός.


Η απάντηση θα είναι άμεση, αλλά πολύ αδύναμη και συμβολική. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν μερικές ώρες σιωπής, και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν αντίποινα, τα οποία όλοι θα θεωρήσουν ανεπαρκή. Όταν συμβεί αυτό, θα αισθανθούμε και θα δούμε ότι σε πολλές χώρες θα υπάρχει ένα είδος συναγερμού, μια αυξημένη στρατιωτική ετοιμότητα.


Τα πλοία θα αρχίσουν να συσσωρεύονται στη Μεσόγειο σε τεράστιους αριθμούς. Στην αρχή θα υπάρξει σύγκρουση μόνο μεταξύ δύο κρατών, αλλά στη συνέχεια όλοι θα παρέμβουν και θα αρχίσουν να περικυκλώνουν μια περιοχή με τους στόλους τους. Βλέπω τη Μεσόγειο Θάλασσα, αλλά μπορεί να είναι ο Περσικός Κόλπος ή ακόμη και μια εντελώς διαφορετική περιοχή. 


Αυτό θα είναι το σημείο στο οποίο ο κόσμος θα αντιμετωπίσει μια πολύ σοβαρή απειλή, θα αρχίσει μια τεράστια ανάπτυξη δυνάμεων. Και όλοι θα παρακολουθούν για να δουν ποιοι και πώς θα συμπεριφερθούν. Τότε ξαφνικά εμφανίζεται ένας μεσολαβητής, ένας ηγέτης του αραβικού κόσμου. Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω του και θα φαίνεται ότι η σύγκρουση πρόκειται να λυθεί. Αλλά ξαφνικά όλη η ειρηνευτική διαδικασία καταρρέει. 


Η ερώτηση που μου κάνουν είναι, με ποια πλευρά θα είναι η Ρωσία;  Η Ρωσία δεν θα προσχωρήσει στο σύμφωνο και θα προσπαθήσει να παραμείνει ουδέτερη για να μην εμπλακεί στην αναταραχή που περιμένει τον κόσμο. Αλλά θα εκφράσει τη διαφωνία της με την επιβολή κάποιου είδους κυρώσεων κατά της Ευρώπης. 


Εν κατακλείδι, αυτό που συμβαίνει τώρα εδώ γύρω δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα. Έχουμε μπροστά μας πολύ προβληματικά 3,5 χρόνια, δύο από τα οποία περάσαμε σχετικά καλά. Αλλά το δεύτερο μέρος θα είναι λιγότερο εύκολο και πολύ, πολύ επικίνδυνο.

Τελικά ο κόσμος θα χωριστεί σε τρία μέρη, σε τρεις δυνάμεις. Δεν θα υπάρξουν διαμαρτυρίες ή επαναστάσεις, δεν θα μας επιτραπεί.  Και όταν η πείνα και η απελπισία γίνονται οι κύριοι σύμβουλοί μας, θα συμβιβαστούμε με πολύ περισσότερα απ' ό,τι νομίζουμε. Και ο τρόπος που ζούσαμε πριν από το 2019 θα γίνεται όλο και πιο ακατανόητος για εμάς, θα γίνει μια φαντασία και μια φαντασίωση που θα την διηγούμαστε στα παιδιά μας.

thebigtheone.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ THE BIG THE ONE : corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου