Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΔΕΟΣ έγινε η πρώτη Λιτάνευση της Θαυματουργής Εικόνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ στους δρόμους της πρωτεύουσας.

 


Μεγάλη Ευλογία για την πόλη των Αθηνών , μεγάλη προστασία και σκέπη , στους δρόμους του Βύρωνα έγινε μετά με τον μεθεόρτιο εσπερινό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στον ομώνυμο ναό η λιτάνευση για πρώτη φορά της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ που δακρυορροεί και μυροβλύζει εδώ και 13 συνεχόμενους μήνες αδιάλειπτα , έγινε η περιφορά ΤΗΣ με απλότητα, κατάνυξη ( δίχως αγήματα και τιμές όπως κανονικά  της έπρεπε ) ταπεινά , ενώ έμπροσθεν της προπορευόταν η εικόνα του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.




ΔΕΟΣ και συγκίνηση διακατείχε όλο το ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΛΗΡΩΜΑ που ακολουθούσε με σεμνότητα και ιεροπρέπεια καθότι γνώριζε τι λιτάνευε εκείνη την στιγμή.

Τα λόγια είναι φτωχά ετούτες τις στιγμές αλλά θα προσπαθήσουμε με συνεχόμενες αναρτήσεις να αναφέρουμε τα παράδοξα ΘΑΥΜΑΣΤΑ που έγιναν πριν την ΛΙΤΑΝΕΙΑ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ και άφησαν ΛΑΟ και ΚΛΗΡΟ άφωνους.


Ευχαριστούμε τους πατέρες που μας έδωσαν την δυνατότητα για λίγο να ανασηκώσουμε στους αμαρτωλούς ώμους μας  την Εικόνα της Μεγαλόχαρης της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ 
  ΜΕΤΑΝΟΙΑ αδελφοί 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου