Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Φοβούνται οι τούρκοι γιατί οι ΗΠΑ ετοιμάζουν βάση σε Ελληνικό νησί απέναντι από τα ΣΤΕΝΑ. Επιβεβαίωση του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ.

 

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ - Παναγούδα 1990 

"Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία" 

Σήμερα τουρκικά  δημοσιεύματα 

«Στη νέα αμυντική συμφωνία που υπέγραψαν η Ελλάδα και οι ΗΠΑ, για τα επόμενα 5 χρόνια, έγινε αντιληπτό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιχειρούν να δημιουργήσουν βάσεις σε νησιά του Αιγαίου», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες- συνεχίζει το δημοσίευμα- ξεκίνησαν τις προετοιμασίες για τη δημιουργία μιας βάσης στο νησί της Σαμοθράκης, το οποίο απέχει μόλις 7 μίλια από την Ίμβρο.

 Ένα από τα βασικά άρθρα της Αμυντικής Συμφωνίας, η οποία υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ και του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και Άμυνας για περίοδο 5 ετών, έγινε γνωστό ότι συμπεριλαμβάνονται και νησιά σε αυτήν.

Έχει ανακοινωθεί ότι το νησί όπου θα εγκατασταθεί η αμερικανική βάση, η Σαμοθράκη,  είναι 7 μίλια από το νησί Ίμβρος. Ανακοινώθηκε ότι η απόφαση ελήφθη με το σκεπτικό ότι βρίσκεται κοντά στην Αλεξανδρούπολη (Έβρος) και έχει γεωγραφική θέση για να παρακολουθεί το πέρασμα του ρωσικού ναυτικού από τα Δαρδανέλια." 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.echedoros-a.gr/2021/10/blog-post_21.html#more

ΤΙ έλεγε  ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ  από το 1990 

Ιδού το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Εκείνη την ώρα τον φώναξε κάποιος έξω από το κελλί κι εκεί είδα το μεσημεριανό του γέροντα που ήταν μισή ντομάτα, τρεις ελιές και μισή φέτα ψωμί.

Μόλις ήρθε μέσα του λέω “γέροντα, έχω έναν λογισμό. Τι θα γίνει με την Ελλάδα; Πες μου αν είναι ευλογημένο”.

Μου λέει ο γέροντας “θα σου πω… Εγώ μου λέει δεν θα το δω, εσύ θα το δεις. Θα γίνει επί των ημερών σου! Εσύ θα το ζήσεις το γεγονός αυτό… Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί. Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία.

Τον ρωτάω “εμείς θα λάβουμε μέρος σε ό,τι γίνει;”

“Όχι!”, μου λέει. “Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης. Χάρην των μικρών των παιδιών, των μοναχών και άλλων που προσεύχονται ο Θεός θα μας λυπηθεί και δεν θα μας αφήσει να λάβουμε μέρος στον πόλεμο που θα γίνει. Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…”».



Πηγή κειμένου περιγραφής βίντεο: https://www.newsbomb.gr/ellada/ekklhs... Πηγή πληροφοριών οπτικοακουστικού υλικού(κείμενο σε αφήγηση): https://konstantinoupolipothoumeno.bl... Η μαρτυρία δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 23 Σεπτεμβρίου 2012 από το ιστολόγιο «ΗΓΓΙΚΕΝ»

konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου