Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Ο φόβος που έλεγε ο Άγιος Παΐσιος.

 

Υπάρχουν τρεις αιτίες για να μεταστραφεί κανείς στην Πνευματική ζωή, έλεγε ένας από τους Πατέρες της Εκκλησίας. Η αιτία του φόβου, η αιτία του όφελους (να κερδίσω τον Παράδεισο), και η αιτία… για την αγάπη του Χριστού. Η τελευταία είναι η ουσιαστικότερη και τελειότερη και θυμίζει τα λόγια πολλών Αγίων που έλεγαν… “Να σε αγαπώ Κύριε και ας τοποθετήσεις την ψυχή μου όπου θέλεις Εσύ…”. Η αιτία του φόβου είναι η πιο αδύναμη και λιγότερο ουσιαστική. Δεν παύει να είναι όμως μια αιτία που έστω για κάποιους, που η πορωμένη καρδιά τους είναι νεκρή πνευματικά, μπορεί να γίνει η αφορμή για ένα νέο πνευματικό ξεκίνημα. 

Έλεγε ο Άγιος Παίσιος ότι στις μέρες που τα Γεγονότα θα ”τρέχουν” θα φοβηθεί ο κόσμος και θα τρέχει στις Εκκλησίες. Αυτό θα επιφέρει έπειτα την πολυπόθητη Μετάνοια και τις ευοίωνες προφητείες του Γένους. Έλεγε επίσης ότι τότε όλοι θα πιστεύουν άλλα δεν θα έχουν τον ίδιο πνευματικό μισθό.
Ίσως αυτό έχει άμεση σχέση με την αιτία της μεταστροφής του κόσμου. Αν η μεταστροφή γινότανε για την αγάπη του Χριστού και αν δεν χρειαζόταν να δουν (την εκπλήρωση των Προφητειών) για να πιστεύψουν τότε ίσως να κρατούσε πολύ πολύ περισσότερο η πνευματική αναγέννηση της Πατρίδα και του πλανήτη όλου.

Γιώργος Θαλάσσης.

romioitispolis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου