Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Οι πρώτες δηλώσεις on camera του νέου μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ.

 









Στην πρώτη του δήλωση προέβη ο εκλεγμένος νέος μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός Κιαμέτης.

Ανέφερε τα εξής:

«Δοξάζω το όνομα του Θεού διότι σήμερα η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος με ανέδειξε Επίσκοπο και Μητροπολίτη της ιστορικής και αγιοτόπου Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Σήμερα έχω πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που μου ανέθεσαν οι άγιοι συνοδικοί αρχιερείς και πρωτίστως ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπός μας στους ώμους μου.
Υπόσχομαι όμως ότι θα αναλώσω και θα προσφέρω κάθε ικμάδα των σωματικών και πνευματικών μου δυνάμεων στη διακονία ενός ευλαβέστατου κλήρου, ενός υπέροχου, παραδοσιακού και φιλοπρόοδου λαού.

Θα εργαστώ, θα κηρύξω και θα θυσιαστώ για την ενότητα της τοπικής μας εκκλησίας. Σας παρακαλώ να προσεύχεστε για μένα.

Όσοι μπορείτε την Κυριακή στην εις Επίσκοπον χειροτονία του και όσοι δεν μπορέσετε να έρθετε να ενώσετε όλοι μαζί της προσευχές σας έτσι ώστε με τη χάρη του Θεού να κατασταθώ άξιος Επίσκοπός σας».

Σημειωτέον πως η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022.

Σημειωτέον πως ο ψηφισμένος Μητροπολίτης έδωσε ενώπιον των Μελών της Ιεραρχίας το λεγόμενο Μικρό Μήνυμα, όπου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τους Ιεράρχες για την τιμία ψήφο που τον εξέλεξαν Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ενώ λίγο αργότερα στο καθολικό της Ιεράς Μονής Πετράκη έδωσε το μεγάλο μήνυμα παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, των Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών, πολλών κληρικών καθώς και πολλών Βολιωτών που έσπευσαν να συγχαρούν τον νέο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αναφέρει το agrinionews.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 

vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου