Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Μαρτυρία του προφήτη Ελισσαίου ότι οι πιστοί στον πόλεμο προστατεύονται από τον αγγελικό στρατό.


Ο αγγελικός στρατός προστατεύει τους πιστούς

Η ζωή και τα θαύματα του προφήτη Ελισσαίου περιγράφονται λεπτομερώς στο 4ο Βιβλίο των Βασιλέων, αλλά εδώ θα αρκεί να μιλήσουμε σε πολλά άρθρα για δύο πνευματικά γεγονότα που συνέβησαν στη ζωή του και επηρέασαν τη μοίρα του βασιλείου του Ισραήλ.

Το βασίλειο του Ισραήλ πολέμησε πολύ συχνά με το συριακό βασίλειο. Και κατά τον επόμενο πόλεμο έγιναν γνωστά όλα τα τακτικά σχέδια του Σύρου βασιλιά και ματαιώθηκαν από τον βασιλιά του Ισραήλ. 

Ο βασιλιάς της Συρίας υποψιάστηκε ότι υπήρχε ένας κατάσκοπος στο στρατόπεδό του που μετέφερε όλα τα σχέδιά του στον εχθρό και άρχισε έρευνα.

Η συνοδεία του του λέει ότι κανείς δεν ενημερώνει, αλλά ότι απλά υπάρχει ένας οξυδερκής

Ο προφήτης Ελισσαιέ, που είναι με τον Ισραήλ, λέει στον βασιλιά του Ισραήλ τα λόγια που λες στην κρεβατοκάμαρά σου. (2 Βασιλέων 6:12).

Κάποιος άλλος μπορεί να ξαφνιάστηκε, να ενδιαφερόταν ή ακόμη και να φοβόταν τον άνθρωπο του Θεού, αλλά ο βασιλιάς της Συρίας στέλνει ένα τιμωρητικό απόσπασμα για να σκοτώσει τον προφήτη. 

Εκείνη την εποχή, ο Ελισσαιέ δεν βρισκόταν στην πρωτεύουσα της Σαμάρειας, αλλά σε ένα μικρό χωριό στο βασίλειο του Ισραήλ.

Είναι ανυπεράσπιστος, μαζί του είναι μόνο ο μαθητής του, ο οποίος ξυπνάει νωρίς το πρωί και βλέπει ότι η πόλη όπου διανυκτέρευσαν είναι εντελώς περικυκλωμένη από Σύρια άρματα και ιππείς.

Τρέχει στον Ελισσαιέ φοβισμένος και λέει:

Αλίμονο! κύριέ μου, τι να κάνουμε; (2 Βασιλέων 6:15).

Και ο Ελισσαιέ του απαντά:

Μη φοβάστε, γιατί αυτοί που είναι μαζί μας είναι μεγαλύτεροι από αυτούς που είναι μαζί τους. (2 Βασιλέων 6:16).

Μετά από αυτό, ο Ελισσαιέ προσευχήθηκε στον Θεό να ανοίξουν τα πνευματικά μάτια του μαθητή και να δει πολλά πύρινα άρματα και ιππείς που ήταν γύρω από τον Ελισσαιέ.

Ο μαθητής βλέπει τον πνευματικό στρατό μέσα από την προσευχή του προφήτη

Αν και η Βίβλος δεν το λέει αυτό, είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί ήταν άγγελοι.

Και όταν οι Σύροι πλησίασαν για να τους πιάσουν, ο Ελισσαιέ προσευχήθηκε ξανά στον Θεό και με την προσευχή του όλοι οι στρατιώτες τυφλώθηκαν.

Τότε ο Ελισσαιέ έφερε αυτόν τον τυφλωμένο στρατό στον βασιλιά του Ισραήλ και προσευχήθηκε ξανά, και οι στρατιώτες είδαν καθαρά ότι βρίσκονταν στην πρωτεύουσα του βασιλείου του Ισραήλ.

Και ο βασιλιάς του Ισραήλ είπε στον Ελισσαιέ, όταν τους είδε: «Να τους σκοτώσω, πατέρα μου;» Και είπε: μη σκοτώνεις. Τους έχεις αιχμαλωτίσει με το σπαθί σου και το τόξο σου για να τους σκοτώσεις; Προσφέρετέ τους ψωμί και νερό. αφήστε τους να φάνε και να πιουν και να πάνε στον κυρίαρχό τους. (Β' Βασιλέων 6, 21-22).

Και έκαναν τα πάντα όπως είπε ο προφήτης και έστειλαν τους αιχμάλωτους Σύρους στο σπίτι, και μετά κανένας από αυτούς δεν πήγε να πολεμήσει εναντίον του Ισραήλ.

Με τα λόγια: μην φοβάστε, γιατί αυτοί που είναι μαζί μας είναι μεγαλύτεροι από αυτούς που είναι μαζί τους, η σύνδεση μεταξύ του ορατού και αόρατου κόσμου, η διασταύρωση της ανθρώπινης ζωής με αγγελικές και δαιμονικές οντότητες, η σύνδεση της υλικής πραγματικότητας με πνευματικά μυστικά μας αποκαλύπτονται.

Στην ιστορία του ρωσικού μας κράτους, αυτή η σύνδεση εκδηλώνεται περισσότερες από μία φορές. 

Για παράδειγμα, πριν από την έναρξη της Μάχης του Νέβα, ο πρίγκιπας Αλέξανδρος Νιέφσκι βοηθήθηκε από τους Αγίους Μπόρις και Γκλεμπ, οι οποίοι ενθάρρυναν αυτόν και τον στρατό του σε ένα θαυματουργό όραμα. 

Και μετά τη μάχη, οι στρατιώτες μας βρήκαν πολλά πτώματα του εχθρού στην άλλη όχθη στις εκβολές του ποταμού Izhora, όπου οι Ρώσοι στρατιώτες δεν μπήκαν κατά τη διάρκεια της μάχης.

Όπως λέγεται στον Βίο του Αγίου Πρίγκιπα Αλέξανδρου, «Οι Άγγελοι του Θεού βοήθησαν αόρατα μια χούφτα υπερασπιστές της αγίας πίστης ενάντια στους εχθρούς που τη βλασφημούσαν».

Ένα από τα πιο εκπληκτικά γεγονότα στην ιστορία της Ρωσίας συνδέεται επίσης με την αγγελική βοήθεια. 

Κατά τη διάρκεια της εισβολής των τρομερών ορδών του Ταμερλάνου στη Ρωσία, η εικόνα της Μητέρας του Βλαντιμίρ του Θεού μεταφέρθηκε στη Μόσχα από τον Βλαντιμίρ και όλος ο κόσμος προσευχήθηκε στη Μητέρα του Θεού για απελευθέρωση από τον αήττητο κατακτητή.

Και εκείνη ακριβώς την ημέρα, ο Ταμερλάνος είδε ένα όραμα ότι ο τρομερός στρατός του είχε μπλοκαριστεί από την Ακτινοβόλο Γυναίκα, περικυκλωμένη από πολλούς φλογερούς πολεμιστές.

Με τη συμβουλή των μεγαλύτερων του, ο Ταμερλάνος γύρισε τα στρατεύματά του και έφυγε από τη Ρωσία. 

Έτσι, πρέπει κανείς να πιστεύει ακράδαντα ότι στον πόλεμο, οι πιστοί προστατεύονται πάντα από τον αγγελικό στρατό. Υπάρχουν σαφείς αποδείξεις για αυτό τόσο στη Βίβλο όσο και στους Βίους των Αγίων.

Και στην ιστορία με τον Ελισσαιέ, είναι επίσης απαραίτητο να σημειωθεί η στιγμή που ο Ελισσαιέ είδε αυτήν την πνευματική αγγελική πολιτοφυλακή, αλλά ο μαθητής του δεν το έκανε, μέχρι που ο προφήτης προσευχήθηκε ειδικά γι 'αυτόν.

Η ζωή και τα θαύματα του προφήτη Ελισσαίου περιγράφονται λεπτομερώς στο 4ο Βιβλίο των Βασιλέων, αλλά εδώ θα αρκεί να μιλήσουμε σε αρκετά άρθρα για δύο πνευματικά γεγονότα που συνέβησαν στη ζωή του και επηρέασαν τη μοίρα του... -3

Τα φαινόμενα του πνευματικού κόσμου δεν είναι ορατά με σωματικά μάτια. 

Μόνο αυτό το άτομο μπορεί να συλλογιστεί τις πνευματικές πραγματικότητες, τον αγγελικό κόσμο και τις εμφανίσεις των αγίων που είναι προικισμένοι με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Έτσι, για χάρη του Χριστού, ο άγιος ανόητος Αντρέι είδε πώς η Μητέρα του Θεού σκέπασε με το πέπλο της τους ανθρώπους που προσεύχονταν στην εκκλησία, οι οποίοι δεν έβλεπαν και δεν ένιωσαν τίποτα. 

Προσευχήθηκε να το δει ο μαθητής του και μόνο τότε το είδε.

Αν κάποιος είχε ειδικές αποκαλύψεις ή οράματα από τον Θεό, είναι επειδή ο Θεός δείχνει το έλεός Του για έναν ειδικό σκοπό.

Όπως, για παράδειγμα, αυτό που συνέβη με τον γαιοκτήμονα N.A. Motovilov, όταν μίλησε με τον μοναχό Σεραφείμ του Sarov, ένιωσε σιωπή και γαλήνη στην ψυχή του, γλυκύτητα και ζεστασιά, χαρά και άρωμα και είδε ένα εκθαμβωτικό φως να αναβλύζει από αυτόν.

Τότε ο πρεσβύτερος Σαρόφ του είπε: «Εσύ ο ίδιος είσαι τώρα στην πληρότητα του Πνεύματος του Θεού, αλλιώς δεν θα μπορούσες να με δεις έτσι».

Και ο γέροντας προέβλεψε στον Μοτοβίλοφ ότι ο ίδιος θα εδραιωθεί στη χάρη του Θεού και θα γινόταν χρήσιμος στους άλλους...

Μόνο ένας άνθρωπος που έχει λάβει το δώρο της Θείας χάρης του Αγίου Πνεύματος μπορεί να δει την αγιότητα ενός αγίου προσώπου, να δει τα θαύματα και τα σημεία του Θεού.

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου