Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης Παύλος: Δεν είπα τις γυναίκες κλώσσες, είπα να είναι μάνες.

 Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε μια παρομοίωση που έκανε ο Μητροπολίτης Κοζάνης και Σερβίων, Παύλος, το βράδυ της Παρασκευής 20/04, μετά την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη.













 Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης, μιλώντας για την παραβατικότητα των ανηλίκων, παρομοίασε τις μητέρες με τις κλώσσες.

 Ο Μητροπολίτης Κοζάνης προχώρησε χθες σε μια νέα διευκρινιστική δήλωση, λέγοντας πως αυτός δεν είπε ποτέ τις γυναίκες κλώσσες.

Ειδικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega σημείωσε: «Είπα τη γυναίκα κλώσσα; Είπα ότι εάν η κλώσσα φύγει από τα πουλιά της, καταστράφησαν τα πουλιά της. Έτσι και η μάνα, όταν εγκαταλείπει τα παιδιά της, γίνονται συμμορίες. Αυτές οι συμμορίες δεν σας ενοχλούν; Δεν τα αγαπάτε αυτά τα παιδιά; Έλεος πια! Γίνετε άνθρωποι, μανάδες θέλουμε».

 «Εγώ δεν είπα τις γυναίκες κλώσσες, είπα να είναι μάνες, παρομοίωση έκανα», συμπλήρωσε.

 

Τι είχε αναφέρει ο Μητροπολίτης Κοζάνης.

«Εάν δεν επιστρέψει η γυναίκα στο βασίλειό της που είναι το σπίτι της και να μαζέψει ως η κλώσσα τα πουλάκια της κάτω από τις πτέρυγές της, έτσι θα πορεύονται τα παιδιά να εγκληματούν το ένα στο άλλο.


 
Η γυναίκα είναι το ωραιότερο πλάσμα που έφτιαξε ο Θεός, το πλέον ευαίσθητο πλημμυρισμένο από αρετές για τη μητρότητα και τη συζυγία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

parapolitika.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου