Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Μητροπολίτης Κοζάνης: Παρομοιάζει τις γυναίκες με… «κλώσες» και τις καλεί να επιστρέψουν στο «βασίλειό τους» (Βίντεο).

 


Να επιστρέψουν στο βασίλειό τους, δηλαδή στο σπίτι τους, κάλεσε τις γυναίκες ο μητροπολίτης Σερβίων Κοζάνης, μέσα από κατήχησή κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως φαίνεται μέσα από σχετικό βίντεο που ανέβηκε στο YouTube, ο μητροπολίτης υποστήριξε πως μόνο με την επιστροφή της γυναίκας στο σπίτι θα αντιμετωπιστεί η έξαρση της βίας μεταξύ ανηλίκων, που έχει παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό.

Ο ίδιος μάλιστα δεν δίστασε να παρομοιάσει τις γυναίκες με… κλώσες, οι οποίες θα πρέπει να «μαζέψουν τα πουλάκια κάτω από τα πτέρυγά τους».

Σημειώνουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο μητροπολίτης Κοζάνης κάνει αμφιλεγόμενες δηλώσεις σε σχέση με τον ρόλο των γυναικών. Το 2021, μάλιστα, είχε πει: «Μου λένε γυναίκες πως, σεβασμιότατε, οι άντρες μας πολλές φορές μας ταπεινώνουν. Στο χέρι σας είναι να μεταδώσετε, να μεταγγίσετε αυτό που είστε. Έλεγαν οι μανάδες μας, ακούστε παιδιά μου, εμείς οι γυναίκες ό,τι θέλουμε κάνουμε, αρκεί σε κάποια στιγμή να έχουμε το στόμα μας κλειστό και μετά θα γίνει αυτό που εμείς θέλουμε. Έχει δύναμη η γυναίκα, γιατί έχει αισθήματα που δεν έχει ο άνδρας», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κοζάνης.

Δείτε το σχετικό βίντεο από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου: 


 ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου