Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Έρευνα για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ζητά Τούρκος βουλευτής.


Έρευνα για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ζητά Τούρκος βουλευτής

Αντιδράσεις προκάλεσε η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο συνέδριο «Our Ocean Conference» στην Αθήνα .

Τούρκος βουλευτής στοχοποίησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ζητώντας να διεξαχθεί έρευνα εναντίον του, με φόντο την παρουσία του στο συνέδριο «Ocean» στην Αθήνα, αλλά και την ομιλία του. Η εν λόγω ενέργεια του Τούρκου βουλευτή φαίνεται να ρίχνει νέο λάδι στη φωτιά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ιδίως μετά τις τελευταίες προκλήσεις της γειτονικής χώρας μετά την εξαγγελία της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία δύο θαλάσσιων πάρκων σε Ιόνιο και Αιγαίο.

«Με ποιο θράσος πήγε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο συνέδριο που διοργάνωσε η Ελλάδα με τίτλο "Ο ωκεανός μας 2024";» Αυτό είναι το ερώτημα του Τούρκου βουλευτή προς τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Χακάν Φιντάν.

Μάλιστα, ο Γιουκσέλ Ασλάν χαρακτήρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ως ρωμιό, καθώς συμμετείχε σ' ένα συνέδριο, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, επιχειρεί να λάβει αποφάσεις για το Αιγαίο αδιαφορώντας για τα δικαιώματα της Τουρκίας.

newsbomb.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου