Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

στην Αμερική Μετεωρολογικές βόμβες και στην Μέση Ανατολή Πυρηνικές;

 


Naftali Bennett: " Η ώρα των μηνυμάτων παρήλθε - τώρα πρέπει να χτυπήσετε το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα "  

Αυξάνονται οι φωνές εντός του Ισραήλ που ζητούν πλήγμα, τώρα, στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ενδεικτική είναι η έκκληση που απηύθυνε μέσω X (πρώην Twitter) ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Naftali Bennett για χτύπημα στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, μετά την πρόοδο στη Γάζα και τη χερσαία εισβολή στον Λίβανο.
«Τώρα που οι πληρεξούσιοι της τρομοκρατίας του Ιράν, η Hezbollah και η Hamas, έχουν αποδυναμωθεί, το Ισραήλ έχει επιτέλους την ευκαιρία να χτυπήσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν», έγραψε ο Bennett.
«Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία και δεν μπορούμε να τη χάσουμε».
«Μπορούμε να χτυπήσουμε σκληρά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, το οποίο ρίχνει βαριά σκιά στο μέλλον μας» συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός.
«Έχουμε τη δύναμη να εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών μας. Το ιρανικό καθεστώς του τρόμου και των δολοφονιών είναι τώρα εκτεθειμένο και ευάλωτο για πρώτη φορά.
Ακόμη και ο ιρανικός λαός λαχταρά την πτώση του. Έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας, τώρα έχουμε τόσο τη νομιμότητα όσο και την ικανότητα να βλάψουμε σοβαρά το ιρανικό καθεστώς και το πυρηνικό του πρόγραμμα».
Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu, ο Bennett είπε:
«Πάντα θα υπάρχουν περιορισμοί, αλλά πρέπει να θυμόμαστε – τα πλοκάμια της Hezbollah και της Hamas μπορούν να αναγεννηθούν όσο λειτουργεί το κεφάλι, αλλά αν αποκεφαλίσετε το ιρανικό κεφάλι, ολόκληρο το χταπόδι, με όλα του τα χέρια, θα μαραθεί».
«Ως εκ τούτου, το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα πρέπει να δεχθεί επίθεση, παράλληλα με ένα ακρωτηριαστικό πλήγμα στην ηγεσία και την οικονομία του.
Δεν αρκεί να χτυπάτε ιρανικές στρατιωτικές βάσεις ή να εμπλακείτε σε θορυβώδεις αλλά ανούσιες ενέργειες που έχουν σκοπό μόνο να στείλουν ένα μήνυμα.
Η ώρα των μηνυμάτων παρήλθε».
Τέλος, σε ό,τι αφορά το «δίκαιο» του Ισραήλ να χτυπήσει το Ιράν, ο Bennet έγραψε: «Επιτέλους, η δικαιολογία είναι πιο ισχυρή όσο ποτέ: το Ιράν μόλις εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση βαλλιστικών πυραύλων στην ιστορία του πολέμου εκτοξεύοντας 200 (!) από αυτούς κατά του Ισραήλ».
Περισσότερα στο https://www.bankingnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου