Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Πόσο κοντά είμαστε στα μεγάλα γεγγονότα;

Προσφώνηση Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου καὶ Ἀντιφώνηση Ἐπισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου κατὰ τὴ διάρκεια τῆς Ἀρχιερατικῆς Θείας Λειτουργίας τῆς ἑορτῆς τοῦ Ἁγίου Μάμαντος, πολιούχου Ἁγίου τῆς Μητροπόλεως Μόρφου, ποὺ τέλεσθηκε στὸν ὁμώνυμο Καθεδρικὸ Ναὸ τοῦ Ἁγίου στὴν κατεχόμενη Μόρφου (2.9.2018).Αποτέλεσμα εικόνας για Ἐπισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου
ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ.: Δεν είναι της δικής μας δυνάμεως και θελήσεως ούτε η Ανάσταση της Πατρίδος μας,αλλά ούτε η Αναστάση η πνευματική,η δική μας,ούτε η μέλλουσα.
Του Κυρίου είναι η Δύναμη και η θέληση και εμείς προσδοκούμε σε αυτό.
Η ελπίδα μας και για την προσωπική μας ανάσταση και την ανάσταση γενικότερα της πατρίδος μας και της οικογένειας κλπ.είναι βεβαία.Η ελπίδα μας είναι βεβαία,ένεκεν της δυνάμεως του Χριστού. 
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ: Η ελπίδα πλέον αυτού του λαού δεν είναι εξ ανθρώπων.Οι άνθρωποι έκαμαν ότι μπορούσαν να κάμουν.Από εδώ και πέρα οι Χριστιανοί ελπίζουν στο θαύμα.Και το θαύμα ήδη άρχισε και γίνεται,μέσα από επώδυνες διαδικασίες που μόνο η Συρία και η Ουκρανία ξέρουν.Και τώρα θα αγκαλιάσουν δυστυχώς αυτές οι επώδυνες διαδικασίες όλη την Οικουμένη. Μέσα στους αέρηδες τους κρυφούς έχει το μερτικό της και η Κύπρος.Και μακάρι να το έχει και ο Θεός θέλει να το έχει.Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την Καρπασίαν,χωρίς την Αμμόχωστο,χωρίς την Μόρφου,όπως δεν μπορούν να ζήσουν και οι Τουρκοκύπριοι χωρίς τα ευλογημένα τους χωριά.

Γι αυτό ,αυτές οι Θ.Λειτουργίες δεν είναι μόνο για να ανανεώνουν την ελπίδα,είναι για να μας υπενθυμίζουν ποιός είναι ο στόχος και αν οι πολιτικοί μας,μέσα από φιλότιμες πάντοτε προσπάθειες,έκαμαν ότι έκαμαν,τώρα να αφήσουμε λίγο χώρο και σε αυτόν που διευθύνει την ιστορία,στο Χριστό που ευρίσκεται η εικόνα Του,εν τω μέσω υμών.Να τον αφήσουμε όπως ξέρει αυτός,από το πικρόν να εξαγάγει γλυκύν.Από συνθήκες σκλαβιάς,να εξάγει ελευθερία.
Και έχει ο Θεός και για μας και για όλους τους λαούς.Αρκεί εμείς να είμεθα κοντά Του.Και η σημερινή Θ.Λειτουργία αυτό φανερώνει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου