Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Πειραιώς Σεραφείμ: ''Η Εκκλησία δεν πρέπει να εργαλειοποιείται μέσω γεωπολιτικών σχεδίων''

pireos1
Γράφει ο Αλέξανδρος Ντελόπουλος στην Romfea.gr

Καλεσμένος της εκπομπής "Επί του πιεστηρίου" του τηλεοπτικού σταθμού Kontra ήταν τις ημέρες αυτές ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ερωτηθείς για την κόντρα μεταξύ Φαναρίου - Μόσχας σχετικά με το Ουκρανικό ζήτημα, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "είναι ένα πάρα πάρα πολύ σύνθετο, πολύπλοκο, πολυπλευρικό θέμα και αυτό αφορά την συνολική Ορθόδοξη Εκκλησία και την παρουσία της μέσα στον κόσμο."
Επίσης ο Μητροπολίτης Πειραιώς αναφέρθηκε στην ιστορία της Εκκλησίας, τονίζοντας πως "η Εκκλησία δεν πρέπει να εργαλειοποιείται, όπως επιδιώκεται μέσα στα γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά πλάνα και σχέδια τα οποία υπάρχουν μέσα στο παγκόσμιο σύστημα ζωής και συνυπάρξεως των εθνών. Η Εκκλησία είναι ο λαός του Θεού που πορεύεται χρονικά προς την βασιλεία του Θεού, γι' αυτό και ο εθνοφυλετισμός είναι αίρεση".
"Συνεπώς δεν ομιλούμε για εθνικές Εκκλησίες, ομιλούμε για έναν λαό του Θεού, για μια Εκκλησία στην οποία υπάρχουν όλοι: Ρώσοι, Έλληνες, Βούλγαροι, Σέρβοι και όσοι αποδέχονται την πίστη στον Ιησού Χριστό" πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Πειραιώς.
Σε άλλο σημείο ο κ. Σεραφείμ σχετικά με την Ουκρανία υπογράμμισε: "Διαδραματίζετε ένα τρομακτικό γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό παιχνίδι, μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έτσι αντιλαμβάνεστε ότι σε αυτά τα πράγματα δεν μπορεί να μπει ως εργαλείο η Εκκλησία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου