Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Ria Novosti:Ουκρανοί εθνικιστές επιτέθηκαν σε Ορθόδοξο ναό- τραυματίσθηκαν πιστοί.



Κίεβο.
Ουκρανοί εθνικιστές επιτέθηκαν σε ορθόδοξο ναό στην περιοχή Ιβάνο- Φρανκόβσκ, στα δυτικά της χώρας, ένα γεγονός που δείχνει  τι θα μπορούσε να συμβεί σε όλη την Ουκρανία, εφόσον οι πολιτικές αρχές συνεχίσουν να παρεμβαίνουν στη θρησκευτική ζωή, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων πρωθιερέας Νικολάι Μπαλάσοφ.
Το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, μέλη της ομάδας «Δεξιός Τομέας» επιτέθηκαν στο ναό της Αγίας Τριάδος στο χωριό Μπογκορόντσανι. Οι εθνικιστές έσπασαν τις πόρτες, έσπασαν τα παράθυρα και χτύπησαν τους πιστούς.
«Είναι ένα θλιβερό γεγονός, προάγγελος τραγικών εξελίξεων στην Ουκρανία, στην περίπτωση συνέχισης  της κρατικής παρέμβασης στην εσωτερική ζωή, εάν η πολιτική επιμένει να εισβάλλει στη ζωή των πιστών, μπορεί να υπάρξουν παρόμοιες σοβαρές καταστάσεις σε όλη την Ουκρανία», είπε ο Μπαλάσοφ.
Νωρίτερα, ο μητροπολίτης Βισγκορόντ και Τσέρνομπιλ, Παύλος, δήλωσε ότι είχε λάβει απειλές από τους εθνικιστικές ότι θα καταλάβουν μοναστήρια και εκκλησίες που διοικούνται από την κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.
Η κατάσταση στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία κλιμακώθηκε μετά τις δηλώσεις του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως για την προετοιμασία της απονομής ‘ ουκρανικού αυτοκέφαλου’ σε άλλη νεότερη εκκλησιαστική δομή  που υποστηρίζεται από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, ως ένα βήμα αποκοπής των δεσμών με τη Ρωσία.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου