Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

«Βόμβα»: Η Ρωσία έθεσε θέμα ανεξαρτησίας του Αγίου Ορους!

"Βόμβα" από τον πρώην πρωθυπουργό της Ρωσίας, πρώην επικεφαλής της FSB, στενό συνεργάτη του Β.Πούτιν και επικεφαλής της «Ορθόδοξης Αυτοκρατορικής Εταιρείας της Παλαιστίνης», την «πέτρα του σκανδάλου» στην πρόσφατη ελληνορωσική κρίση, Σεργκέι Στεπάσιν: Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ζητεί την  «Βόμβα»: Η Ρωσία έθεσε θέμα ανεξαρτησίας του Αγίου Ορους! (upd)δημιουργία «ανεξάρτητης κρατικής οντότητας του Αγίου Ορους, όπως συμβαίνει με το Βατικανό» και πλέον θέτει επί νέας βάσεως το όλο ζήτημα της κρίσης στην Ορθοδοξία.

Οχι απλώς της ελληνορωσικής πολιτικής κρίσης, αλλά βασικά του πώς ο έτερος πόλος της Ορθοδοξίας, η Μοσχα, πρόκειται να αντιμετωπίσει εφεξής την σχέση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο οποίο «ελέγχει» το Αγιο Ορος και την Αθήνα, η οποία ορίζει την διοίκησή του.
 «Ο Άθως δεν θα έπρεπε να απασχολεί καθόλου την Ελλάδα. Θα έπρεπε να είναι ουσιαστικά ανεξάρτητο, όπως το Βατικανό» τονίζει, ανάβοντας «φωτιές» που όμοιές τους δεν έχουν «ανάψει» ποτέ μέχρι σήμερα.
Μια δήλωση που φυσικά δεν είναι άσχετη και με το «σχίσμα» Οικουμενικού Πατριαρχείου και ρωσικής Εκκλησίας.
Σε συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ο κ. Στεπάσιν αποκάλεσε «ανοησίες» τις καταγγελίες της Αθήνας ότι η Ρωσία προσπαθεί να παρέμβει εσωτερικά της χώρας μας για να εμποδίσει την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών, υποστηρίζοντας μάλιστα πως η ελληνική πλευρά γνώριζε για την δράση της Εταιρείας και μάλιστα αποκαλύπτει ότι «Το ελληνικό ΥΠΕΞ και μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν ακριβώς τι κάναμε, τους είχα συναντήσει και μιλήσει μαζί τους πριν από δύο χρόνια...»,
Αποδίδει τη κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις σε πιέσεις από «τρίτες δυνάμεις» εννοώντας τις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα αρνείται κατηγορηματικά πως η Εταιρεία προσπαθούσε να υποδαυλίσει αντίσταση στην συμφωνία των Πρεσπών.
«Πρώτον, είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν δρα ανεξάρτητα.
Μέχρι πρόσφατα όταν όλες οι άλλες χώρες κατηγορούσαν τη Μόσχα για παρέμβαση στα εσωτερικά τους η Αθήνα δεν ανακατεύονταν», δήλωσε ο κ. Στεπάσιν, επαναλαμβάνοντας καταγγελίες της ρωσικής διπλωματίας πως η απόφαση της Αθήνας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες ελήφθη κατόπιν επιρροής από την Δύση.
«Τώρα όμως ο Αλέξης Τσίπρας πήρε θέση και ποιος τον συνεχάρη την επομένη; Ο Aμερικανός πρόεδρος.
Δεύτερον, έχει να κάνει με την κατάσχεση επιχείρησης κάποιου (σσ. του προέδρου του ελληνικού παραρτήματος της «Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Ένωσης» Σίμωνα Παναγιωτίδη) μόνο και μόνο επειδή συνεργάζεται με τη Ρωσία.
Τρίτον, δεν έχουμε, κατά την άποψή μου, καμία δυσκολία με την ελληνική εκκλησία, αλλά μόνο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως» ανέφερε.
Επίσης σχολίασε ειρωνικά το αίτημα της κυβέρνησης Τσίπρα προς την Μόσχα στο απόγειο της κόντρας με την ευρωζώνη, το 2015 με την οποία ζήτησε από την Μόσχα να καλύψει το ελληνικό έλλειμμα: «Η Ρωσία δεν είναι Σοβιετική Ένωση που βοηθούσε το κομμουνιστικό κίνημα ανά τον κόσμο», είπε.
Γιατί όμως θέτει τώρα η Ρωσία θέμα ανεξαρτησίας του Αγίου Όρους;
Είναι γνωστό πως το Άγιο Όρος αποτελεί τον "κορμό" της ρωσικής στρατηγικής επί Β.Πούτιν για την δημιουργία άξονα ορθόδοξων κρατών.
Γιατί διαβλέπει πως μακροπρόθεσμα η Μακεδονία θα αποκοπεί και θα αποτελέσει τμήμα του "μακεδονικού" κράτους προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των νέων μελών του ΝΑΤΟ, να αποκοπεί η "ζωντανή βάση" της ορθοδοξίας που έχει σχέση με την Ρωσία και να πληγούν οι σχεδιασμοί της Μόσχας ως "μήτρα" του ορθόδοξου τόξου.
Και φυσικά για να εξυπηρετήσει τα δικά της συμφέροντα.,,
pronews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου