Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Στην Παναγία Σουμελά του Πόντου, του χρόνου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης.


Μιλώντας σήμερα στο εκκλησίασμα του Αγίου Φωκά στο Μεσαχώρι Βοσπόρου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος ανακοίνωσε ότι, μετά από τριετή διακοπή λόγω εργασιών ανακαίνισης, του χρόνου θα πραγματοποιηθεί και πάλι το προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα.

Ο κ Βαρθολομαίος που τόνισε ότι προσπαθεί να ανταποκρίνεται σ’ αυτά τα προσκυνήματα στην Μικρά Ασία δήλωσε ότι σύντομα θα επισκεφθεί την Σινώπη όπου διεξάγονται ανασκαφές σε χριστιανικά μνημεία και ο ίδιος έχει προσκληθεί από τοπικές αρχές και σωματεία.
Θυμήθηκε δε ατυχές περιστατικό όταν λειτουργούσε προ ετών στην Πέργαμο με δοκιμασίες φανατικών που έλεγαν, τι έρχεστε εδώ δεν υπάρχουν χριστιανοί. Ο Πατριάρχης τότε τους απάντησε ότι σε αυτά τα χώματα και βέβαια υπάρχουν χιλιάδες χριστιανοί κεκοιμημένοι και περιμένουν να ακούσουν τις προσευχές, τα τρισάγια και τα μνημόσυνα μας.
Ο Προκαθημενος της Ορθοδοξίας αναφέρθηκε και στο θέμα της Εκκλησίας της Ουκρανίας τονίζοντας ότι είναι η σειρά της να λάβει την Αυτοκεφαλία γιατί το δικαιούται. Πρόσθεσε δε ότι δεν τίθεται θέμα το Οικουμενικό Πατριαρχείο να απεμπολήσει τα κεκτημένα του προνόμια που πηγάζουν από την ιστορία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
defence-point.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου