Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Για μεγάλης κλίμακας πόλεμο στην Ουκρανία, προειδοποιεί η Ρωσική Εκκλησία


Ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, προειδοποίησε ότι στην περίπτωση της νομιμοποίησης των αυτονομιστικών οργανώσεων εναντίον της κανονικής Εκκλησίας στην Ουκρανία θα εξαπολύσει ένα πραγματικό, γενικής κλίμακας, πόλεμο.

Μητροπολίτης τόνισε ότι «αν η αυτοκεφαλία θα δοθεί σε εκείνους που είναι τώρα οι διαφωνούντες, κατά την κανονική Εκκλησία θα εξαπολυθεί ένας πραγματικός πόλεμο, σε πλήρη κλίμακα», αναφέρει TASS.
Εξέφρασε την ανησυχία του ότι η Ουκρανία θα εγκρίνει νόμους που θα αποσπάσουν την ακίνητη περιουσία της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριαρχείου Μόσχας, και θα της στερήσουν το νομικό καθεστώς.
Νωρίτερα, η Ρωσική Εκκλησία εξέφρασε την ανησυχία της ότι αν η Ουκρανική Εκκλησία στερηθεί των νόμιμων δικαιωμάτων της, οι σχισματικοί θα επιδιώξουν να καταλάβουν μεγάλα μοναστήρια στην Ουκρανία και “οι ορθόδοξοι πιστούς, φυσικά, θα υπερασπιστούν αυτά τα ιερά – οπότε κάποιος θα μπορούσε να αναμένει ότι θα χυθεί και αίμα.
ΠΗΓΗ: https://vz.ru/news/2018/9/18/942210.html
defence-point.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου