Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Αυτό συνέβη στο Berdsk το 1987. Μία νεαρή γυναίκα ήρθε στο ναό:



- Πατέρα, η μαμά εκδιώχθηκε από ένα ογκολογικό νοσοκομείο για να πεθάνει στο σπίτι. Κανένα φάρμακο δεν βοηθά πια. Δεν υπάρχει ελπίδα. Η μαμά με ρωτάει τι να  κάνει  να προετοιμαστεί για το θάνατο. 

Έχετε έρθει σε αυτή τη γυναίκα - αυτή δεν σηκώνεται από το κρεβάτι. Τρία μαξιλάρια κάτω από την πλάτη - είναι όλη προηγμένη σαν μπλε. Ήδη μια άσχημη μυρωδιά εμφανίστηκε. Σπάνια μιλά. Την άκουσα , την παρηγορησα και την ρώτησα: 

"Ξέρετε τις προσευχές;" 

«Γνωρίζω τρεις προσευχές», απαντά.

- Διαβάστε τις προσευχές - ο ασθενής αν γίνεται  - να φροντίσετε την οικογένειά σας, αλλά μπορείτε να διαβάσετε μόνο τις προσευχές χωρίς παύση. Μπορείτε να το κάνετε τουλάχιστον μία φορά την ημέρα - και αυτό είναι αρκετό. Και ο Κύριος θα σας θεραπεύσει, αν είναι το θέλημα του. 

-Μην την ενοχλείτε κάντε σωστή φροντίδα  ήσυχα όσο γίνεται , απαρατήρητα και μην κάνετε ερωτήσεις. Αφήστε την μόνο να προσευχηθεί χωρίς καμία παρέμβαση ... 

Σε δύο μήνες η κόρη και η  μάνα  έρχονται: δεν τα αναγνώρισα πρώτα - βλέπω ότι οι φίλοι μου ηταν  εξοικειωμένοι, αλλά δεν θυμάμαι που τους είδα. 

"Πατέρα, θυμήσου, ήσασταν μαζί μας!" Είπα και φώναξαν. 

Τότε θυμήθηκα - με φωνές. Σκέφτηκα: κάτι συνέβη.

«Συνέβη ένα θαύμα», λέει η κόρη, «η μαμά έκανε ό, τι της είπατε», συνέχισε να διαβάζει προσευχές χωρίς διακοπή. Τώρα ανακτήθηκε και ήρθαμε να σας ευχαριστήσω. 

Λέω: 

"Δεν χρειάζεται να με ευχαριστήσετε αλλά τον Θεό.  Πράγματι, μόνο ο Κύριος θα μπορούσε να κάνει αυτό που συνέβη με αυτή τη γυναίκα. Ήταν εγγεγραμμένη σε ένα ογκολογικό νοσοκομείο, κάθε μέρα ερχοντουσαν σε αυτήν για να κάνει ενέσεις αναισθησίας. Ο όγκος είχε υποχωρήσει,η άθλια μυρωδιά έχει εξαφανιστεί, ο ασθενής άρχισε να ανακάμπτει: αρχίζε να τρώει να μιλά να περπατά . Το νοσοκομείο έλαβε μια ανάλυση - δεν βρέθηκε κανένας καρκίνος. Ήταν έκπληξη: 

"Δεν μπορεί να είναι έτσι!" Από τη θεραπεία σου; 

Η γυναίκα είπε ότι είχε καλέσει τον πατέρα  εξομολογήθηκε κοινωνησε  άρχισε να διαβάζει προσευχές - και άρχισε να αναρρώνει.

- Τώρα η μητέρα μου προσεύχεται ήδη  στέκεται - η κόρη και η νύφη μοιράστηκαν τη χαρά της - αγόρασαν κανδυλι , τώρα οι εικόνες κρέμονται στο σπίτι μας. 

Εδώ είναι το εξής: πώς γίνεται η εξομολόγηση, η κοινωνία και η προσευχή. Όχι από μόνες τους, φυσικά, αλλά από την πίστη μας, από το θέλημα του Κυρίου. Αλλά τι υπέροχο φάρμακο που μας έδωσε ο Κύριος! 

Αρχιεπίσκοπος Βαλεντίν Μπίργουκοβ. Στο έδαφος, απλά μαθαίνουμε να ζούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου