Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Δύσκολες μέρες...........

Είναι πολύ δύσκολο να είσαι διαχειριστής σήμερα κάποιας ιστοσελίδας και ειδικότερα ιστοσελίδας με θέματα πίστεως.

Πολλά τα μηνύματα που έρχονται λέγοντάς μας, πως τώρα δεν είναι στιγμές για να δίνεις συμβουλές προσευχής και τρόπους πνευματικής ζωής. Είναι στιγμές για εθνική αφύπνιση. Είναι στιγμές εξετάσεων. Θα έλεγε κανείς πως φέτος δεν δίνουν πανελλήνιες μονάχα τα παιδιά, αλλά δίνουμε όλοι μας πανελλήνιες εξετάσεις και η ιστορία που έχει πάρει χαρτί και μολύβι, θα μας κατατάξει αναλόγως, ή με τους πατριώτες - υπέρ πίστεως και πατρίδας -  ή με τους προδότες και τους Θεομάχους.
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά θα έλεγα, μηνύματα που λάβαμε ήταν ενός πιστού χριστιανού που μας έγραφε:


Mη μας λέτε άλλο για προσευχές! Δεν υπάρχει κουράγιο για προσευχή. Κάθισα μπροστά στο εικονοστάσι μου και μονο παράπονα Του έκανα!!! Τι περιμένεις από εμάς; Χώμα είμαστε γεμάτοι πάθη είμαστε, αδύναμοι είμαστε. Ναι. Ένα μάτσο κοπριά είμαστε. Εσύ που είσαι; Τώρα σε θέλουμε που όλα ξεπουλιούνται και δεν έχουμε από πουθενά να πιαστούμε. Δεν είναι στιγμη για να μας κρίνεις. Είναι στιγμή για να επέμβεις. Το καταλαβαίνεις; Σώσε την πατρίδα και μετά κρίνε μας. Πόσα να αντέξουμε; Χάθηκε η Κύπρος, χάθηκαν τα Ίμια, χάθηκε η Βόρεια Ήπειρος, τώρα χάσαμε και τη Μακεδονία. Τα έχασε όλα αυτά ένας λαός, που η καρδιά του είναι στις αλύτρωτες πατρίδες του Πόντου και της Κωνσταντινούπολης. Πληγές επάνω στις πληγές δηλαδή. Δεν προσεύχομαι ξανά μέχρι να έρθεις να μας σώσεις ή έστω να μας δώσεις ένα σημείο. Αν θες τιμώρησε με για την αναίδειά μου. Άλλωστε Εσύ είσαι ο αληθινός Θεός και ό,τι θέλεις κάνεις.

Μέσα σε αυτά τα μηνύματα μας ήρθε από πολλούς και το βίντεο με τον παπα-Χρήστο από τη Ρόδο.

Είχαμε ενδοιασμούς για το αν πρέπει να το δημοσιεύσουμε ή όχι, λόγο κάποιων εκφράσεων του παπα-Χρήστου. Όμως όταν το βίντεο αυτό ήρθε απο ένα πολύ μεγάλο πλήθος ανθρώπων και μάλιστα ανθρώπων της Εκκλησίας τότε καταλάβαμε πως οι εκφράσεις αυτές, στα αυτιά της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, έφτανε σαν μελωδική μουσική και όχι σαν βρισιές. Διαβάσετε τα σχόλια στο βίντεο και θα καταλάβετε.
Λάμβάνοντας υπόψιν όλα όσα γράφονται πιο πάνω παραθέτουμε το βίντεο 


Πολύ δύσκολες μέρες όντως!

Σωτήρα άναμένομεν! τον μαρτυροΰντα:
Έρχομαι ταχύ.
Αμήν,
Ναι,
έρχου,
Κύριε Ίησοϋ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου