Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Στην έρημο στα Κατουνακια..


"Πού πάτε, γέροντα, σε αυτόν τον καιρό; Είστε καλυμμένος με χιόνι. Θα χαθείτε σε ένα δάσος σε μια τέτοια χιονοθύελλα. Επιτρέψτε μου να σας βοηθήσω να βρείτε το δρόμο σας. "Η υπακοή - όπως λένε στο Άγιο Όρος - κάνει θαύματα. Και τα παιδιά της υπακοής του Άθω μπορούν να πουν πολλά για τη θαυματουργή του δράση. 
O Πατήρ Γεράσιμος από πολύ μικρή ηλικία βούτηξε στα μυστήρια της μεγάλης αρετής , όπως προκύπτει από την ακόλουθο θαυματουργικο περιστατικό, το οποίο συνέβη κατά τα πρώτα χρόνια της μοναστικής ζωής του κάτω από την πνευματική καθοδήγηση του Γέροντα Καλλίνικου.
Μόλις ο πρεσβύτερος έστειλε τον Πατέρα Γερασίμο στη Λαύρα. είναι 3 ή 4 ώρες απόσταση από τα Κατουνακια . Αυτό συνέβη το χειμώνα και έπεσε πολύ χιόνι, αλλά ήταν επείγον και ο γερων επέμενε να πάει ο μαθητής του. Ο π. Γεράσιμος υπακούσε, έσκυψε, πήρε την ευλογία του γέρου και ξεκίνησε το ταξίδι του. Όταν πέρασε τον Κερασία , ξέσπασε μια τρομερή χιονοθύελλα. Σύντομα, ο π. Γεράσιμος καλύφθηκε με πυκνές νιφάδες χιονιού, σαν ένα μανδύα. Δεν μπορούσε να δει πού ήταν. Εν τω μεταξύ, το μονοπάτι ήταν καλυμμένο με χιόνι. Έχασε το δρόμο του! Ο π.  Γεράσιμος σταμάτησε, σκεφτόμενος το είδος του προβλήματος στο οποίο ήταν. Τότε άρχισε να προσεύχεται θερμά στον Κύριο και την Παναγία, ζητώντας θεϊκές επισκέψεις και βοήθεια:
"Ο Κύριος ελέησον με και βοήθησε με το έλεγε συνέχεια ... " 
Και τώρα! Σε λιγότερο από λίγα λεπτά, ο Κύριος είχε ήδη απαντήσει. Ξαφνικά, ένα παιδί περίπου οκτώ ή δέκα εμφανίζεται ενώπιον του πατέρα Γερασίμου . 
"Σας ευλογώ, γέροντα!" 
- Ο Θεός ευλογεί. 
"Πού πάτε, Γέροντα , σε αυτόν τον καιρό;" Είστε καλυμμένος με χιόνι. Θα χαθείτε σε ένα δάσος σε μια τέτοια χιονοθύελλα. 
"Τι μπορώ να κάνω, παιδί μου: ο γέροντας μου με έστειλε στη Λαύρα". Πρέπει να πάω με κάθε κόστος. 
"Λοιπόν, θα σας βοηθήσω να βρείτε το δρόμο σας". 
Συνοδεψε λίγο τον Πατέρα Γεράσιμο και του είπε:
- Πηγαίνετε κάτω και πηγαίνετε στο μονοπάτι που οδηγεί στη Λαύρα. 
Ο π.  Γεράσιμος τον ευχαρίστησε, αλλά μετά από μερικά βήματα, ήρθε στα συναισθήματά του. «Ναι αυτό το παιδί είναι τόσο μικρό , πως βρέθηκε εδώ, και ακόμη και στη μέση της χιονοστιβάδας ;». Γύρισε αμέσως, αλλά δεν είδε τίποτα. Δεν υπάρχει ίχνος στο χιόνι. Το παιδί εξαφανίστηκε. Ήταν ο Άγγελος του Κυρίου!
apantaortodoxias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου