Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Υπάρχει τρόπος να επικοινωνήσουμε με τους νεκρούς.

νεκρούς

Ο άνθρωπος είναι πάντα φιλοπερίεργος και τα περίεργα φαινόμενα προκαλούν το ενδιαφέρον. Ο πόνος, σωματικός ή ψυχικός που μπορεί να προέλθει από κάποια απώλεια δικού μας προσώπου, κάνει πολλές φορές τους ανθρώπους να καταφεύγουν στους μάγους για να θεραπευθούν, να βρουν απαντήσεις ή να επικοινωνήσουν με τους νεκρούς.

Ο θάνατος κάποιου προσφιλούς προσώπου είναι αναμφισβήτητα ένα συγκλονιστικό γεγονός, που προκαλεί αναστάτωση και προβληματισμό στα συγγενικά και φιλικά πρόσωπα. Κάποιοι απ’ αυτούς καταφεύγουν στους μάντεις που τους υπόσχονται αυτή την πολυπόθητη επικοινωνία με τους νεκρούς. Όμως όλο αυτό το σκηνικό είναι μία επικίνδυνη απάτη. Σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τους νεκρούς. Ο μάντης μόνο με τα πονηρά πνεύματα επικοινωνεί και αυτά είναι που αποκρίνονται μόνο και μόνο για να παρασύρουν τον άνθρωπο, δίνοντάς του κάποιες φορές πληροφορίες που θέλουν να ακούσουν, αλλά μόνο κακό θα του κάνουν. Να θυμάστε πως ό,τι κι αν λένε δεν προέρχεται από τον άνθρωπό μας που έχουμε χάσει.
Η εκκλησία θεωρεί μεγάλο αμάρτημα την ενασχόληση με τη μαγεία και ορίζει μεγάλα επιτίμια. Ο 61ος Κανόνας της 6ης Οικουμενικής Συνόδου ορίζει επιτίμιο έξι χρόνων. Εκείνους δε που επιμένουν σ’ αυτά τους αφορίζει. Ο Μ. Βασίλειος τους κατατάσσει με τους φονεύσαντες θεληματικά και τους κανονίζει να μην κοινωνούν για είκοσι χρόνια. Και τούτο γιατί η μαγεία δεν είναι ένα απλό πταίσμα, αλλά άρνηση του Θεού.
Ο άνθρωπος για να γλιτώσει από τη μαγεία και όλα τα σατανικά, θα πρέπει να αποφεύγει όλ’ αυτά με κάθε τρόπο. Να μην έχει καμία σχέση μαζί τους. Διαφορετικά σίγουρα θα βγει ζημιωμένος. Πρώτα οικονομικά: Πολλοί έχασαν περιουσίες στους μάγους, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Έπειτα σωματικά: Κινδυνεύει κανείς να χάσει την υγεία του. Πολλοί έπαθαν νευρικό κλονισμό και σοβαρές ψυχικές παθήσεις. Τέλος ψυχικά: Αυτό είναι το κυριότερο. Με την μαγεία κινδυνεύει κανείς να χάσει την ψυχή του, αφού με την μαγεία, αρνείται κανείς τον ίδιο το Θεό.
dogma.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου