Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Γέροντας Μεθόδιος: Οδεύουμε σε εμφύλιο! Έρχεται μεγάλη τιμωρία! – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM.


Συνέντευξη παραχώρησε στον focus fm και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη τον οποίο φιλοξένησε στη Μονή Εσφιγμένου ο Γέροντας Μεθόδιος. Αναφέρθηκε στην κατάσταση που βιώνουμε σήμερα, στα εμβόλια, στη ζωή στο Άγιο Όρος και στη Μονή.

«Πρέπει σαν Έλληνες και σαν ορθόδοξοι να αγωνιστούμε, να πούμε αυτά που επιβάλλει η συνείδησή μας. Το σχέδιο είναι σιγά-σιγά να συνηθίσουμε… Γίνεται μετάλλαξη του dna και από άνθρωποι θα γίνουμε ζόμπι. Θέλουν, όπως αναφέρεται και στην αποκάλυψη, να πεθάνουν τον κόσμο. Έτσι θα μειωθεί ο πληθυσμός. Ο σκοπός τους είναι να υποτάξουν την Ορθοδοξία και να έρθει Εβραϊκή δικτατορία. Υπέταξαν και την εκκλησία. Οι μάσκες μέσα στο ναό είναι ένδειξη αυτής της υποταγής. Ο  Πρωθυπουργός έπρεπε να κάνει αυτό που έκανε. Έπρεπε όμως να αφήσει την εκκλησία ελεύθερη. Τώρα είναι δέσμια. Που την κρατάει; Στο χρήμα» ανέφερε προσθέτοντας ότι «Βγαίνουν Μητροπολίτες και λένε ότι δεν είναι Χριστιανοί όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο. Προς Θεού! Διώξαμε το Θεό από την εκκλησία. Κάνουμε εμβολιαστικά κέντρα τις εκκλησίες, δεν υπάρχουν άλλοι χώροι; Γιατί  αυτός ο διωγμός, που το πηγαίνουν; Μας θεωρούν υπεύθυνους γιατί δεν εμβολιάζονται κάποιοι. Αυτοί είναι  υπεύθυνοι για όλους όσοι εμβολιάστηκαν και πέθαναν τόσοι άνθρωποι; Δεν έχουν ευθύνη απέναντι στον κόσμο με αυτά που κάνουν ; Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει νόμος, τον κάνουν όπως θέλουν αυτοί. Κάποτε έκαψαν τα αρχεία των κομμουνιστών για να μην υπάρχει διχόνοια μεταξύ μας. Και τώρα, το ίδιο το κράτος μας βάζει να φαγωθούμε μεταξύ μας. Μας πηγαίνουν με μαθηματική ακρίβεια σε εμφύλιο πόλεμο. Φύγαμε από το Θεό. Έρχεται τιμωρία και μάλιστα βαριά».

Στο απόσπασμα που μεταδόθηκε ακούστηκαν  και κομμάτια της ιστορίας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, που σύμφωνα με τον γέροντα, «είναι πάντα μπροστά σε όλους τους αγώνες του έθνους και της εκκλησίας».

«Από δω ξεκίνησε η επανάσταση της Μακεδονίας, εδώ ήταν το στρατηγείο του Εμμανουήλ Παπά. Υπάρχουν τα έγγραφα στα οποία οι Τούρκοι τους απειλούσαν και ζητούσαν να τους παραδοθεί ο ηγούμενος και όλοι όσοι βρίσκονταν κοντά του. Οι πατέρες όχι μόνο αρνήθηκαν, αλλά συστρατεύτηκαν 40 μοναχοί , πήραν 2 καΐκια, δραπέτευσαν και συνέχισαν τον αγώνα της Χαλκιδικής . Το 1912 που ο Άγιος Παντελεήμονας από ελληνικό έγινε ρωσικό μοναστήρι, ο μόνος που αντέδρασε ήταν ο αντιπρόσωπος ο δικός μας. Και συνεχίζουμε να είμαστε πάντα με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας σε όλους τους αγώνες του Έθνους και της εκκλησίας. Είμαστε πάντα μπροστά», είπε.

Για τα δημοσιεύματα περί θανάτων μοναχών από  κορονοϊό ανέφερε: «Εδώ δεν πέθανε κανένας μοναχός, μέσα στο μοναστήρι, κανένας. Πέθανε ένα γεροντάκι 97 χρόνων, κάποιος 95, άλλος 85. Έξω όμως στείλαμε 14  και πέθαναν οι δύο. Από κορονοϊό λένε, και  ενώ πήγαιναν καλά, προσβλήθηκαν από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Έχουμε δικτατορία, ή δημοκρατία;  Αν έχουμε δημοκρατία όπως ευαγγελίζονται, γιατί δεν αφήνουν τον κόσμο να κάνει ότι θέλει; Επενδύουν στο φόβο, μας θέλουν τρομοκρατημένους».

Ο γέροντας Μεθόδιος μίλησε και για τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για να στηθεί και να συντηρηθεί το μοναστήρι ενώ έκανε λόγο και για «αδιαφορία του κράτους σε όσους έχουν ανάγκη».

«Το μόνο που τους νοιάζει είναι εάν τηρούνται τα μέτρα που επιβάλλουν. Κανείς δεν ενδιαφέρεται πως θα συντηρηθούν 100 και πλέον άτομα, γεροντάκια. Χρειάστηκαν πολλά  χρήματα για να  βοηθήσουμε τους πατέρες που αρρώστησαν. Ο Θεός όμως, δε μας αφήνει ποτέ», σημείωσε.

Τέλος, μετά από παρακλήσεις ακροατών, ρωτήθηκε για τους αόρατους ασκητές του Αγίου όρους. Μιας ομάδας ασκητών οι οποίοι διατρίβουν στις ερημικότερες περιοχές της αθωνικής ερήμου και είναι αόρατοι από τα μάτια των ανθρώπων. «Αυτά είναι πνευματικά θέματα, δεν είναι για να τα συζητάμε. Πες τους μόνο ότι υπάρχουν οι ασκητές και ότι ξέρω τον ιερέα που τους κοινωνούσε. Αλλά είναι υπέργηροι. Και η παράδοση μας λέει πως, όταν οι άνθρωποι αυτοί χαθούν, θα είναι και το τέλος του Αγίου Όρους», είπε.

Ακούστε από το 2:12:53 :

focusfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου