Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΩΚΙΔΟΣ: “ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΔΥΣΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΙΜΑ”


Η Πατρίδα μας, η Εκκλησία μας, ο Λαός μας διερχόμεθα –παραχωρήσει Θεού- δύσκολες ημέρες και ευρισκόμεθα προ πρωτοφανών αδιεξόδων, λόγω της θανατηφόρου επιδημίας του covid-19 (όπως φυσικά και όλα τα έθνη και η παγκόσμια κοινότητα). Κάτω από πρωτόγνωρες αντίξοες συνθήκες, καλούμεθα όλοι να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας,  στην προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής κάνοντας θυσίες, αλλά και «άκραν οικονομίαν».

Ως γνωστόν βεβαίως, την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας ο κυρίαρχος λαός την ανέθεσε –εν πνεύματι δημοκρατίας- στην παρούσα κυβέρνηση, την οποία έχει εξουσιοδοτήσει να λαμβάνει τις αποφάσεις που αφορούν την διαβίωσή του, την υγεία του κ.λπ. Η πολιτεία κάτω από τα αδιέξοδα στα οποία περιήλθε και προκειμένου να περιορίσει την μετάδοση του ιού και να προστατεύσει την δημόσια υγεία, προέβη –ως όφειλε- στη θέσπιση ορισμένων νόμων. Εξέδωσε Κ.Υ.Α. και επέβαλε μέτρα προστασίας, απαιτώντας την τήρησή τους από όλους τους πολίτες και τους θεσμούς.

Η τήρηση των νόμων είναι η ουσία μιας ευνομούμενης και Συντεταγμένης Πολιτείας και δη δημοκρατικής. Η αγία μας Εκκλησία πάντοτε συνδιατιθεμένη εις παν έργον αγαθόν, υπάκουη στις Αποστολικές Παραδόσεις, στάθηκε αλληλέγγυος στην προσπάθεια της πολιτείας για την προστασία της σωματικής υγείας και της ζωής των πιστών και εν γένει των πολιτών. Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η Εκκλησία δεν υπακούει τυφλά στην Πολιτεία και την κάθε κυβέρνηση ούτε όμως ζει ασυδότως ελεύθερη· έχει Κύριο, ο Οποίος είναι η Κεφαλή της και υπόκειται στις εντολές Του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου