Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Ο πρώην Πρώτος του Αγίου Όρους απεβίωσε από το εμβόλιο;

 Του Γιώργου Θεοχάρη – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Σχεδόν δεν είχε ακόμη κλείσει τα μάτια του ο Γέροντας Παύλος από την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, ο οποίος είχε διατελέσει Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους κατά την περυσινή Ιερά Επιστασία, και το διαδίκτυο άρχισε να γεμίζει με δημοσιεύματα ότι ο Γέροντας πέθανε, μόλις είχε κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου.





















Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Γέροντας δεν είχε κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου ούτε μπορούσε να την έχει κάνει.

Όπως μας απάντησαν πηγές που γνωρίζουν καλά τα ιατρικά δρώμενα στο Περιβόλι της Παναγίας, ο Γέροντας Παύλος είχε κάνει το καλοκαίρι δύο δόσεις εμβολίου. Τρίτη ήταν αδύνατο να έχει κάνει, επειδή δεν είχε ακόμη συμπληρωθεί το προβλεπόμενο εξάμηνο, ώστε να μπορέσει να εμβολιαστεί ξανά. Επομένως είναι αδύνατο να έχει αποβιώσει από το εμβόλιο.

Η αλήθεια είναι ότι ο π. Παύλος, πολύ πριν αρχίσει η πανδημία, αντιμετώπιζε αρκετά σοβαρά προβλήματα υγείας που είχαν να κάνουν με την αρτηριακή πίεση και με άλλες ασθένειες. Άλλωστε άνθρωποι που τον γνώριζαν από κοντά, μάς μετέφεραν ότι κατά την τελευταία Ιερά Επιστασία ήταν πολύ καταβεβλημένος.

Συνεπώς δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο θάνατός του δεν έχει σχέση ούτε με το εμβόλιο ούτε με την πανδημία.
Για αυτό είναι καλύτερα όσοι ασχολούνται με το θέμα αυτό να παύσουν να ασχολούνται και να κάνουν μία προσευχή για την αναπαύση της ψυχής του.

Ο θάνατος του συνανθρώπου μας, πολύ περισσότερο ενός μοναχού, δεν πρέπει να γίνεται εργαλείο για επιβεβαίωση της ιδεολογίας μας, όποια και εάν είναι αυτή.

vimaorthodoxias.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου